GAVRILA SAHRANJUJE CENTAR ZA SOCIJALNI RAD: Još se ne zna kada će nesrećni dečak (3) iz Niša biti ispraćen na večni počinak

J. ĆOSIN

01. 02. 2022. u 21:28

CENTAR za socijalni rad "Sveti Sava" u Nišu preuzeo je obaveze oko sahrane dečaka Gavrila S. (3), koji je preminuo od opekotina, zadobijenih pod još nerazjašnjenim okolnostima, zadobijenih 28. januara u iznajmljenom stanu svoje bake u Ulici Nova železnička kolonija.

ГАВРИЛА САХРАЊУЈЕ ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД: Још се не зна када ће несрећни дечак (3) из Ниша бити испраћен на вечни починак

Foto: Novosti

- Dečakova baka je sada kod nas, dogovaramo se oko organizacije sahrane. Centar za socijalni rad će pomoći oko nabavljanja pogrebne opreme i troškova sahranjivanja. Sahrana još nije zakazana - kaže Lidija Stanković, pomoćnica direktora za lokalna prava Centra za socijalni rad u Nišu.

Dečakovo telo je nakon obdukcije iz niškog Instituta za sudsku medicinu prebačeno u kapelu JKP "Gorica".

Institut za sudsku medicinu obavio je obdukciju, a nalaz će biti upućen Osnovnom javnom tužlaštvu. Prema preliminarnim informacijama, mališan je preminuo od teških opekotina koje je zadobio po leđima, grudima, stomaku i ekstremitetima, ali ne i po dlanovima i stopalima. Postoji osnovana sumnja da povrede nisu nastale na način kako su to opisale majka Tamara S. i baka Dragana T., da je dete ušlo u kupatilo, odvrnulo slavinu i polilo se vrelom vodom, a da su ga one namazale nekom mašću i stavile da spava. Tek u tri ujutro shvatile su da ne mogu da ga probude i pozvale Hitnu pomoć.

- Dečak je imao opekotine svuda po telu, osim na dlanovima i nogama. To ukazuje da je bio u stojećem položaju kada je zadobijao povrede i da je verovatno bio obuven. Priča da se popario tokom tuširanja je teško održiva, jer da je mališan osetio vruću vodu, refleksno bi se izmakao. Ako je, kako navode majka i baba, umeo da odvrne slavinu, znao bi i da se skloni od vrele vode. S druge strane, kratkotrajan kontakt sa vodom koja je, s obzirom na stepen povreda bila temperature od najmanje 60 do 70 stepeni, ne bi mogao da izazove tako stravične povrede. To ukazuje da je dete duže vreme bilo u kontaktu sa vrelom tečnošću, što bi bilo moguće jedino uz učešće treće osobe ili u slučaju da je bilo obučeno te da je odeća natopljena vrelom vodom, duže vreme bila na njegovom telu. Ostaje mogućnost i da mališan uopšte nije poliven vodom, već možda nekom drugom vrelom tečnošću, na primer kuhinjskim uljem - objašnjava naš sagovornik upoznat sa istragom.

DALE MU LEK ZA SPAVANjE?

INSTITUT za sudsku medicinu obaviće i toksikološku analizu detetovih tkiva, kako bi se ustanovilo da li je možda bio pod dejstvom nekih medikamenata koje su mu majka ili baka dale, kako bi mu ublažile bolove.

- Navodi majke i bake da je dete zaspalo sa tako užasnim opekotinama su, najblaže rečeno, neverovatni. Trpeo je užasne bolove koji mu ne bi dozvolili da zaspi, pa nije isključeno da je dobilo neke lekove - objašnjavaju naši izvori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna