NISMO ZVALE HITNU, JER JE BILO HLADNO: Baka dečaka koji je preminuo od opekotina ispričala neverovatnu priču

Novosti onlajn

01. 02. 2022. u 10:53

D. T. koja je bila sa ćerkom u stanu kada se dvoipogodišnji dečak ošurio vrelom vodom, pa preminuo, ispričala je istražiteljima neverovatnu priču.

НИСМО ЗВАЛЕ ХИТНУ, ЈЕР ЈЕ БИЛО ХЛАДНО: Бака дечака који је преминуо од опекотина испричала невероватну причу

Foto: Privatna arhiva

Jeziva sudbina dvoipogodišnjeg dečaka iz Niša, koji je u subotu preminuo od opekotina koje je zadobio kada se ošurio vrelom vodom u kupatilu, potresla je ceo Niš, a njegova baba D. T., koja je bila u kući sa dečakovom majkom T. S., a svojom ćerkom, u istrazi je pokušala da objasni zbog čega nisu pozvale Hitnu pomoć, već su teške rane namazale nekakvim melemom.

- Baba je ispričala da su dva deteta bila u jednoj sobi, dok je dečak sam otišao u kupatilo, nadvio se nad kadu i pustio vrelu vodu. Tada je, kako je rekla, upao u kadu i opekao se. Ona je ispričala da je sa ćerkom odlučila da ne pozovu Hitnu pomoć jer su mislile da povrede nisu strašne i da će moći da ih izleče kremom za opekotine iz apoteke. Takođe, navela je da je bilo hladno, pa da će i to pomoći da rane zacele - prepričava izvor neverovatnu priču D. T., protiv koje je podneta krivična prijava u redovnom postupku, dok je njenoj ćerki T. S. određen pritvor do 30 dana zbog zanemarivanja deteta.

Obdukcija će pokazati uzrok smrti

Takođe, obdukcija će pokazati tačan uzrok smrti, kao i to da li je mališan bio maltretiran i ranije, s obzirom na to da je imao i povrede koje navodno nisu nastale od vrele vode.

- Utvrđuje se i kako je dečak kobne večeri uspeo da zaspi, jer je imao opekotine trećeg i četvrtog stepena po čitavom telu, što je jako bolno. Inače, majka i baba su ispričale da su u subotu, oko tri sata posle ponoći, primetile da dete ne diše - kaže izvor.

Uhapšena majka ima još dvoje dece, od kojih je jedno beba.

- Beba će biti u specijalizovanoj hraniteljskoj porodici, a starije dete (4) će biti u drugoj porodici. Stručni tim je razgovarao s bakom i ona se složila da ne može toliki teret da podnese, jer sledi sahrana, a i protiv nje su pokrenute mere. Ovo je privremena mera, pratimo situaciju, tako da ćemo najadekvatnije da reagujemo - rekao je Zoran Jović, direktor Centra za socijalni rad u Nišu.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024