TUGA U PORODICI POGINULOG BRANIMIRA: Radnik fabrike u Šimanovcima iza sebe ostavio dvoje dece

Novosti online

25. 01. 2022. u 08:59 >> 09:02

BRANIMIR Botić (36) iz Rume, koji je poginuo u eksploziji koja se dogodila u fabrici "Agrosava" u Šimanovcima zajedno sa svojim kolegom Goranom Kolundžijom (45) iz Šimanovaca, prema rečima komšija bio je oličenje dobrote.

ТУГА У ПОРОДИЦИ ПОГИНУЛОГ БРАНИМИРА: Радник фабрике у Шимановцима иза себе оставио двоје деце

Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, tragedija se dogodila oko 8.30 sati u delu firme koji je bio namenjen za proizvodnju hrane za pse i mačke i uskoro je trebalo da počne sa radom. Sumnja se da je eksplodirao kotao za grejanje.

- Branimir je bio pravi prijatelj, vredan, požrtvovan i dobar čovek. Sve je sam stvorio i borio se za porodicu. Pored posla u fabrici bavio se i poljoprivrednim radovima, ali imao je i malu bravarsku radionicu u sklopu kuće - kaže rođak Branimira Botića:

- Šta će sad njegova žena!? Samo plače, a šta i da kaže... Kad je neko bolestan pa se spremaš da će umreti, a ovako otišao čovek na posao i nema ga više. Porodici je najteže.

Branimir je, kako kaže rođak, s porodicom došao u Rumu 1995. godine iz Hrvatske.

- Podigli su kuću, on se oženio pre sedam godina i osnovao svoju porodicu, ima dvoje dece. Napravio je kuću nedaleko od svojih. Imali su tragediju pre nekoliko godina kada mu je otac umro od bolesti. NJegov brat takođe radi u "Agrosavi" i on je u trenutku eksplozije bio na poslu - priča uznemireni rođak.

Inače, Branimir i njegov poginuli kolega radili su zajedno preko 10 godina i za to vreme su se sprijateljili i bili su dobri drugari.

U Rumi vlada velika tuga nakon što se saznalo da je Branimir Botić poginuo.

- Kakav čovek je poginuo. Otišao je na posao i nastradao, šta vam je sudbina. Jadna njegova žena i deca. Svi smo u šoku, on je bio oličenje dobrote i drugarstva, ma pravi čovek. Voleo je da se druži, da ide u ribolov i lov. Jednostavno voleo je život. Uvek nasmejan i pozitivan mladić - kaže tužnim glasom komšija Botića.

(Kurir)

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" U ŠIMANOVCIMA: Dva radnika izgubila život u eksploziji u fabrici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TEŠKA NESREĆA U BELOJ CRKVI: Autom se zakucao u drvo, ispao iz vozila  i poginuo na mestu