PLAMEN BUKNUO NA KROVU? Ugašen požar u hipermarketu „Tempo“ u Novom Sadu

Lj. P.

21. 12. 2021. u 15:29

VELIKI požar u ponedeljak uveče u hipermarketu „Tempo“, u Industrijskoj zoni u Novom Sadu, posle višečasovne borbe sa vatrenom stihijom ugašen je, ali su vatrogasci-spasioci i danas ceo dan dežurali pored ovog velikog objekta.

ПЛАМЕН БУКНУО НА КРОВУ? Угашен пожар у хипермаркету „Темпо“ у Новом Саду

n. karlić

Iz još neutvrđenih razloga, plamen je buknuo nešto pre 23 sata, a zaposleni i kupci koji su se u tom trenutku zatekli u „Tempu“ su bezbedno evakuisani. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali srećom, niko nije stradao.

Kako je za „Novosti“ izjavio dr Zoran Krulj, portparol novosadskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, jedna ženska osoba je prevezena u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici zbog inhalatornih promena. Lekarske ekipe ove zdravstvene ustanove, su, prema rečima dr Krulja, dežurale na licu mesta sve dok je trajalo gašenje požara.

Na gašenju požara, prema rečima Stojana Milovca, komandira novosadske Vatrogasno-spasilačke brigade, ukupno su bila angažovana 54 vatrogasca i 22 vozila.

- Dojavu za požar smo primili u 22.48 sata i na teren je odmah izašlo pet vatrogasnih vozila sa 13 vatrogasaca-spasilaca – kaže Milovac. - Požar je lokalizovan u tri sata, ali je iz predostrožnosti i danas organizovano dežurstvo vatrogasaca.

U pomoć u borbi sa vatrenom stihijom novosadskim vatrogascima su pritekle i kolege iz drugih okolnih mesta. Sa po jednim vozilom su došli vatrogasci iz Vrbasa, Bečeja, Bačkog Petrovca, Žablja, Bačke Palanke, Bača i Srbobrana, kao i iz obližnje Rafinerije i Trans nafte, kao i novosadskog JKP „Vodovod i kanlizacija“.

Uzrok požara zasada nije poznat, a prema nezvaničnim informacijama plamen je krenuo na krovu, koji je uništen. Pričinjena je velika materijalna šteta.

Iz kompanije „Delez“ su saopštili da je, zahvaljujući brzo reakciji zaposlenih, oko 20 ljudi koji su se nalazili u trenutku izbijanja požara u prodavnici odmah prebačeno na sigurno. Na objektu je, dodaju, načinjena velika šteta, a kompanija Delez Srbija aktivno sarađuje sa nadležnim organima kako bi se utvrdio uzrok i okolnosti koje su dovele do požara.

- Tempo će zbog novonastalih okolnosti biti zatvoren do daljeg – navode u ovoj kompaniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna