SVI U SELU ŽALE ZA VUKAŠINOM: Žitelje Rumenke teško pogodila saobraćajna nesreća u kojoj je nastradao njihov mladi komšija

Z. GRUMIĆ

24. 08. 2021. u 09:11

DA li je samo trenutak nepažnje mladog i neiskusnog vozača ili su još neke okolnosti dodatno prouzrokovale tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je, u noći između subote i nedelje nadomak Rumenke, nastradao Vukašin Stošić (17), a trojica njegovih drugara povređena, biće utvrđeno istragom.

СВИ У СЕЛУ ЖАЛЕ ЗА ВУКАШИНОМ: Житеље Руменке тешко погодила саобраћајна несрећа у којој је настрадао њихов млади комшија

Mesto gde je vozilo sletelo u kanal / Foto N. Karlić

Ali, to šta je bio uzrok sletanja automobila u kanal je slaba uteha za Vukašinove roditelje, Snežanu i Nebojšu, koji su izgubili mlađeg sina. Bol je velika i za njegovog brata Ognjena, kao i mnogobrojne rođake i prijatelje, drugare iz sela i iz novosadske Saobraćajne škole, u kojoj je trebalo uskoro da krene u treći razred.

- Bio je to dečko baš za primer, svima. Dobar, vredan, uvek se javljao, onako nasmejan i veseo... Malo je danas takve dece kao što je bio naš Vukašin - kaže za "Novosti" jedan od komšija porodice Stošić, ne mogavši da zadrži suze.

Pola Rumenke je, dodaje naš sagovornik, bilo tog nedeljnog jutra i prepodneva kod kanala DTD nadajući se srećnom ishodu potrage za dečakom, ali nažalost, završilo se tragično.

Vukašinovo telo su ronioci Žandarmerije pronašli u vodi, nedaleko od mesta na samoj obali kanala gde je sleteo automobil za čijim je volanom bio Strahinja S. (19) i u kojem su se nalazili i P. D. (15) i N. M. (16). Oni su prevezeni u Dečju bolnicu u Novom Sadu.

- Vraćali su se, oko sat i po posle ponoći, iz jednog kafića u Kisaču gde obično izlaze u provod, vikendom. Vukašin i jedan njegov drug čekali su autobus, ali su naišla njih trojica u kolima i stali su da ih povezu. Ušao je samo Vukašin, dok je drugi momak ostao na stanici, da sačeka autobus, jer su njime i otišli u to susedno mesto - navodi za "Novosti" rođak nastradalog mladića.

Vukašin je najverovatnije, onako povređen, u sletanju automobila niz stranu kanala upao u vodu i nije uspeo da se spase, iako je bio dobar plivač.

- Sportista je bio odmalena, a poslednjih godina je trenirao plivanje u Novom Sadu. Bio je ne samo dobar učenik, nego i izuzetno vredan dečak. Pomagao je roditeljima u kućnim poslovima, a stizao je i da nešto zaradi sebi za džeparac, radeći preko Studentske zadruge. Ne znam šta više da kažem. Teška tragedija sve nas je zadesila - dodaje Vukašinov ujak.

Vukašin će biti sahranjen danas u 14 časova na rumenačkom Pravoslavnom groblju.

ZA VOZAČA PRITVOR DO 30 DANA

STRAHINjA S., koji je posle sletanja automobila sa puta u kanal zadobio lakše povrede, zadržan je pod sumnjom da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja.

- Viđali smo ga često kako, "proleće" kolima, kroz ulicu. Kažu u selu da je taj mladić problematičnog ponašanja - navodi jedan od meštana Rumenke.

On je juče priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, nakon čega mu je nadležni sud odredio pritvor do 30 dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!