"PLUĆA SU MU BILA PUNA VODE": Poznato stanje mladog Nišlije kog su juče izvukli sa dna bazena

Novosti online

10. 08. 2021. u 15:40

NIŠLIJA M. M. (29) koji je hospitalizovan nakon što je juče spasen od utapanja na bazenu Čair, još uvek je priključen na respirator ali su njegovi vitalni parametri stabilni.

ПЛУЋА СУ МУ БИЛА ПУНА ВОДЕ: Познато стање младог Нишлије ког су јуче извукли са дна базена

Foto: D. A.

- Pacijent ima ozbiljno oštećenje pluća koja su bila puna vode. Do sutra će sigurno da bude na respiratoru kako bi pluća mogla da se oporave. Hemodinamski je trenutno stabilan po svim parametrima - kažu u Kliničkom centru u Nišu.

Kupača su iz bazena su izvukli dežurni spasioci Sportskog centra Čair, ali za sada još uvek nije poznato zbog čega je i pod kojim okllnostima potonuo ispod površine vode.

On je imao puls i disao je kada je vozilom Hitne pomoći dovezen u Urgentni centar KC u Nišu, ali je pregledom konstatovano da je u teškom stanju zbog čega je priključen na mašinu za disanje. Pregledom je utvrđeno da su mu pluća bila puna vode pa je zbog niske saturacije i loših vitalnih parametara, on hitno intubiran i priključen na mašinu za disanje. Dijagnostikom su kod njega utvrđene dodatne povrede - serijski prelom rebara sa obe strane grudnog koša kao i naprsnuće grudne kosti. U Sportskom centru "Čair" je juče potvrđeno da je spasilačka služba izvukla muškarca koji se utapao iz bazena i da je odvezen u bolnicu.

- Upravnik bazena pri Sportskom centru "Čair" Milan Milanov potvrdio je da su spasioci izvukli utopljenika iz bazena, da je pozvana Hitna pomoć i da je on je „sa pulsom“ odvezen u Klinički centar u Nišu. U Hitnoj pomoći u Nišu je potvrđeno da su primili više poziva sa čairskog bazena radi ukazivanja kupaču koji je izvučen iz bazena te da je njihova ekipa preuzela pacijenta koji je davao znake života ali nije bio u svesnom stanju, i prevezla ga do Kliničkog centra u Nišu.

Slučaj prijavljen policiji

Još nije poznato pod kojim se okolnostima kupač našao ispod površine vode, da li mu je pozlilo pa je potonuo ili je zbog drugih razloga počeo da se utapa. Takođe, nije poznato još ni na koji način je došlo do preloma rebara i naprsnuća grudne kosti, da li je nakon izvlačenja iz bazena vršena reanimacija i da li su je obavljala stručna lica. Nezvanično se saznaje da je slučaj prijavljen policiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024