POZNATO KADA ĆE STEFAN (9) KOG JE POKOSIO BAHATI VOZAČ BITI SAHRANJEN: Ispraćaj dečaka na večni počinak sutra na Novom groblju

Novosti onlajn

23. 07. 2021. u 16:07

STEFAN B. (9), dečak kojeg je pokosio bahati vozač L. G. (38) u nedelju na Karaburmi u Beogradu, i to na pešačkom koji je prelazio sa ocem i bratom, biće ispraćen na večni počinak u subotu 24. jula.

ПОЗНАТО КАДА ЋЕ СТЕФАН (9) КОГ ЈЕ ПОКОСИО БАХАТИ ВОЗАЧ БИТИ САХРАЊЕН: Испраћај дечака на вечни починак сутра на Новом гробљу

Foto: Fejsbuk/OFK "Gol"

Dečak če počivati na Novom groblju u Beogradu. Vreme napuštanja kapele je predviđeno u 14. 30 časova.

Dečak je podlegao povredama juče u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu. Dečaci S. B. (9) i L. B. (5) su sa ocem Mihailom (43) prelazili pešački kada ih je vozač pokosio i pobegao je sa lica mesta. Sutradan je uhapšen, ali je uprkos tome što je tužilaštvo tražilo da mu se odredi pritvor, pušten da se brani sa slobode.

Kako je ispričao Slobodan, deda dece, oni su sa ocem nedelju proveli kod njega.

- Bili su kod mene i počela je kiša, kažem mu da sačeka da stane, da ne pokisnu, ali oni su odlučili da krenu kući - priča Slobodan.

Prema njegovim rečima, oni su krenuli ka ulici Marijane Gregoran, u kojoj žive, da sačekaju prevoz.

- Obojicu ih je držao za ruku, prelazili su na pešačkom, onda se iza autobusa pojavi taj automobil, "citroen" mislim da su rekli. On je obilazio autobus koji se zaustavio na stajalištu, išao je jako brzo, preko 100 je vozio, padala je kiša, ja verujem da ih nije ni video. Tu ih je pokosio, svu trojicu, direktno je nalateo na njih - sa suzama u očima priča Slobodan.

Pita se kako je vozač videvši da je udario nekoga nastavio da vozi.

- Kako nije stao, da pomogne, to su deca? Kako je mogao da nastavi samo da vozi kao da se ništa nije desilo? Meni to nije jasno... Kako bi ceo život neko živeo sa tim... Ceo radni vek sam bio vozač Hitne pomoći, znam i šta znači kad žuriš, ali ovo ne mogu da razumem - istakao je sagovornik.

Od siline udarca dečak je odleteo deset metara.

- Prvo je naleteo na starijeg unuka, odbacio ga je deset metara. Mlađeg je bacio ispod automobila koji je bio parkiran tu. Rekli su mi da su dizali auto kako bi mogli da ga izvuku - objašnjava deda povređenih dečaka.

Stariji dečak je odmah izgubio svest, a Mihailo, inače lekar Hitne pomoći, tada je imao najtežu intervenciju u životu. Mali Stefan, inače, je bio i član Omladinskog fudbalskog kluba "Gol", koji se na veoma emotivan načina oprostio od njega.

Zbog toga što je bahati vozač na slobodi, građani Karaburme, kojima se polako pridružuju i iz drugih delova grada, okupili su se sinoć na mestu gde se desila nesreća, blokirali su saobraćaj i mirno protestvovali.

Nastavili su to i jutros, a poručuju da se neće skloniti sve dok se ne uhapsi i ne osudi Stefanov ubica.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)