FILMSKA POTERA ZA SRPKINJAMA U NEMAČKOJ: Digli helikopter da nađu kradljivice nakita

Novosti onlajn

27. 04. 2021. u 17:18

TRI državljanke Srbije uhapšene su juče u Nemačkoj zbog sumnje da su provalile u jedan stan u Hambrugu, iz zida iščupale sef težak više od 100 kilograma i iz njega odnele dragocenosti.

ФИЛМСКА ПОТЕРА ЗА СРПКИЊАМА У НЕМАЧКОЈ: Дигли хеликоптер да нађу крадљивице накита

Foto: EPA

Policija je krenula u poteru za njima nakon što je jedan od stanara zgrade prijavio da su ga tri žene maltene oborile bežeći sa mesta zločina. Naime, svedok je u popodnevnim časovima čuo buku iz komšijinog stana i krenuo je da proveri šta se dešava. U sledećem trenutku, tri žene su krenule da trče u njegovom pravcu i da beže iz zgrade.

Srpkinje su potom istrčale na parking gde su uletele u automobil i dale gas. Ubrzo su im za petama bile policijske patrole, motocikli, a u poteru je bio uključen i policijski helikopter. Na kraju su uspeli da zaustave vozilo marke "VW" i da privedu tri državljanke Srbije starosti 19, 30 i 42 godine.

One se sumnjiče da su silom ušle u stan sa namerom da opljačkaju vlasnika. Iz stana su uspele da izvale sef i da ga otvore. U vozilu u kome su bežale pronađen je alat za obijanje, ali i vredan nakit, za koji se sumnja da je ukraden iz sefa.

Vlasnika stana, prema navodima nemačkih medija, još nije uspeo da dokaže poreklo nakita koje je pronađeno kod kradljivica.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)