STRAVIČAN ZLOČIN TINEJDŽERA U PADINSKOJ SKELI: Nastavniku čupao nokte, udarao bejzbolkom, pa overio zbog 500 evra

VN

23. 04. 2021. u 22:00

BRUTALNA smrt nastavnika fizičkog vaspitanja i karate trenera Srećka Ćirića (49), zvanog Srele, mučila je beogradsku policiju puna dva meseca.

СТРАВИЧАН ЗЛОЧИН ТИНЕЈЏЕРА У ПАДИНСКОЈ СКЕЛИ: Наставнику чупао нокте, ударао бејзболком, па оверио због 500 евра

Foto Z. Jovanović

Čovek, koji se bavio sportom, ubijen je u Padinskoj Skeli, u noći između 22. i 23. aprila 2013. godine, i to sa četiri hica iz pištolja. Prvo je mučen, čupani su mu nokti... Kraj njegovog tela bačenog u žbun na stotinak metara od porodične kuće u Padinskoj Skeli pronađena je i bejzbol palica.

Meštani su živeli u strahu zbog nepoznatog ubice, a policiju je dugo tražila motiv. Ali, ništa. Slučaj za nevericu. Sem navoda da su u zločin prste umešali trgovci narkoticima i da je on žrtva narko-rata. Proveravale su se i informacije da je nastavnik dilovao narkotike. Takvih potvrda, međutim, nije bilo.

A onda šok! Operativci policije su 19. juna stavili lisice na ruke osumnjičenom - maloletniku. Tinejdžer R. Đ. star samo 17 godina priznao je zločin. Detalji su isplivali na suđenju. Maloletnik je tvrdio da je pucao u nastavnika iz straha, u samoodbrani.

Branio se da je morao da ga ubije jer mu je tražio da likvidira izvesnog muškarca. Na taj način, Ćirić bi mu oprostio dug od 500 evra. Nastavnik mu jedao pištolj, ali se tinejdžer uplašio. Maloletnik je ispričao da je žrtvu pogodio prvo u stomak, a onda je ispalio još tri metka. Onda se dao u beg.

Nemajući kud, za zločin bez svedoka, sud je ekspresno osudio maloletnika na sedam godina zatvora.

TRENING I PROJEKTI

ĆIRIĆ je predavao fizičko u Osnovnoj školi „Olga Petrov“ u Padinskoj Skeli. Istovremeno, bio je i karate trener u klub PKB-a. Učestvovao je i u projektima „Škola bez nasilja“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)