KO JE SLOBODAN KAŠĆELAN KOJI JE SINOĆ UHAPŠEN? Policija mu pre manje od mesec dana upala u kuću - poternica za njim raspisana 2016. godine

Novosti online

21. 04. 2021. u 07:48

SLOBODAN Kašćelan (55), koji važi za vođu ozloglašenog "kavačkog" klana, prema nezvaničnim saznanjima, uhapšen je u toku noći u Kotoru.

КО ЈЕ СЛОБОДАН КАШЋЕЛАН КОЈИ ЈЕ СИНОЋ УХАПШЕН? Полиција му пре мање од месец дана упала у кућу - потерница за њим расписана 2016. године

Foto: Privatna arhiva

On je, prema nezvaničnim informacijama, uhapšen zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više teških krivičnih dela, za koje je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora.

Navodno je u Kotoru pored Kašćelana uhapšeno još osoba, dok je jedna u Pljevljima.

On se nalazi na čelu kavačkog klana, koji je pored suparničkog škaljarskog,  jedan od dva najmonstruoznija kotorska klana.

Za njim je 2016. godine raspisana poternica.

Kašćelan je široj javnosti postao poznat nakon neuspelog atentata na njega i njegovog telohranitelja Vladana Vučković iz Herceg Novog u Novom Sadu 2016. godine.

Muškarac na motoru tada je ispalio je rafal metaka na audi A6 u kojem su se nalazila njih dvojica.

U rafalnoj paljbi u kojoj je ispaljeno više od 15 metaka, jedan ga je pogodio u stomak, dok je gotovo nepovređen prošao njegov telohranitelj.

Podsetimo, pripadnici Sektora specijalne policije 28. marta upali su u naselje Kavač u Opštini Kotor, gde su izvršeni pretresi pokretne i nepokretne imovine koju koriste bezbednosno interesantna lica, odnosno članovi ozloglašenog “kavačkog” kriminalnog klana.

Policija je tada pretresla kuću Radoja Zvicera, navodnog vođe "kavačkog" klana, ali i Slobodana Kašćelana, koji važi za jednog od glavnih ljudi te organizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri