U ISTRAZI PROTIV ALEKSIĆA SASLUŠANI POSLEDNJI SVEDOCI: Psihijatar i psihoterapeut Milene Radulović opisali način lečenja glumice

Tanjug

15. 04. 2021. u 14:34

U VIŠEM javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušana poslednja dva predložena svedoka u istrazi protiv vlasnika privatne škole glume Miroslava Mike Aleksića (68), osumnjičenog da je silovao i polno uznemiravao ukupno devet polaznica te škole.

У ИСТРАЗИ ПРОТИВ АЛЕКСИЋА САСЛУШАНИ ПОСЛЕДЊИ СВЕДОЦИ: Психијатар и психотерапеут Милене Радуловић описали начин лечења глумице

Foto D. Živančević

Saslušani su psihijatar i psihoterapeut kod kojih se ranije lečila glumica Milena Radulović, koja je prva prijavila silovanje, a ispitani su na predlog njenih advokata. Oni su u svedočenju detaljno opisali način Radulovićkinog lečenja, odnosno faze lečenja kroz koje je prolazila nakon trauma koje je preživela u školi glume sa Aleksićem.

Jedan od njenih punomoćnika, advokat Jugoslav Tintor, potvrdio je Tanjugu da u ovoj istrazi nema novih dokaznih predloga i da se sada očekuje odluka tužilaštva o podizanju optužnice. Nakon formalnog završetka istrage, tužilaštvo ima zakonski rok od 15 dana za odluku o podizanju optužnice.

Tužilaštvo je krajem prošle sedmice odlučilo da ispita psihijatra i psihoterapeuta, nakon što je u sredu zvanično saopštilo da je istraga završena.

Aleksiću je u petak, 9. aprila, pored ostalih razloga, Apelacioni sud produžio pritvor za još mesec dana jer navodeći da istraga protiv njega još nije okončana, a da je "neophodno sprovesti radnje na koje tužilac ukazuje u svom predlogu".

Apelacioni sud je Aleksiću produžio pritvor i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, s obzirom da se sve dešavalo u njegovoj školi glume.

Protiv Aleksića Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovodi istragu za ukupno 19 krivičnih dela - 11 za polno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine i čeka se odluka tužilaštva o podizanju optužnice.

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmelile su se i druge devojke.

Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)