SRPSKI CARINICI OSTALI U ŠOKU: Zaustavili Turčina iz Holandije, u kombiju pronašli pravo blago

Novosti online

15. 04. 2021. u 12:56

NA IZLAZU graničnog prelaza Strezimirovci carinici su sprečili pokušaj jednog putnika da prokrijumčari 85 zlatnika i zlatni lanac dug oko pola metra, saopštila je danas Uprava carina.

СРПСКИ ЦАРИНИЦИ ОСТАЛИ У ШОКУ: Зауставили Турчина из Холандије, у комбију пронашли право благо

D. Milovanović

U saradnji sa policijom pokušaj krijumčarenja zlata je otkriven u sredu, kada je na red za redovnu carinsku kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao kombi sa prikolicom holandskih registarskih oznaka.

Kombijem je upravljao 45-godišnji holandski državljanin turske nacionalnosti koji je, iz Holandije u kojoj živi, krenuo na put ka Turskoj.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, putnik je odgovorilo da sa sobom nosi samo lične stvari, a tokom pregleda u kabini vozila je otkrivena najlon kesa sa dve kutijice pune zlatnika i nešto nakita, navedeno je u saopštenju.

U kutijicama se nalazilo ukupno 85 zlatnika, težine 226,7 grama zlata i to - 70 zlatnika prečnika 18 mm, 12 zlatnika prečnika 21 mm, 2 zlatnika prečnika 30 mm, dok je najveći imao prečnik od 35 mm.

Pored zlatnika u jednoj od kutijica nađen je i zlatni lanac dug oko pola metra (49 cm).

Protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak, dok je zlato privremeno zadržano, kao i vozilo jer vrednost prekršaja prelazi vrednost jedne trećine putničkog kombija u kome je otkrivena krijumčarena roba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Moć kolektivne akcije