ZAVRŠENO SASLUŠANJE BRAĆE PANIĆ: Evo šta su osumnjičeni za trgovinu ljudima i posredovanje u prostituciji rekli u tužilaštvu

S. J. M.

28. 05. 2024. u 17:15

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su braća Uroš (25) i Miloš (23) Panić zbog sumnje da su u saizvršilaštvu sa još četovoro osumnjičenih izvršili krivična dela trgovina ljudima u saivršilaštvu i posredovanje u vršenju prostitucije.

ЗАВРШЕНО САСЛУШАЊЕ БРАЋЕ ПАНИЋ: Ево шта су осумњичени за трговину људима и посредовање у проституцији рекли у тужилаштву

Foto: instagram

Osumnjičeni su na saslušanju negirali navode o sprovođenju istrage i izneli su svoju odbranu.

Oni su nakon višemesečnog skrivanja, lišeni slobode 24. maja 2024. godine po sletanju na aerodrom „Nikola Tesla“, nakon čega je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo rešenje kojim su ostavljena na snazi rešenja Trećeg osnovnog suda u Beogradu od 23. februara 2024. godine kojima im je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, kao i da ne bi u kratkom kratkom vremenskom periodu ponovili krivična dela.

Za krivično delo trgovina ljudima zaprećena je kazna zatvora od 3 do 12 godina, a za krivično delo posredovanje u prostituciji kazna zatvora od 6 meseci do pet godina i novčana kazna.

Podsećamo da je Više javno tužilaštvo u Beogradu preuzelo 29. februara 2024. godine od Trećeg osnovnog javnog tužilaštva predmet i donelo naredbu o sprovođenju istrage zbog sumnje da su izvršili krivična dela trgovina ljudima u saivršilaštvu i Posredovanje u vršenju prostitucije u saivršilaštvu protiv Uroša Panića i Miloša Panića, Ivana Z, Vuka S, Sonje L. i Davida L.

Do pokretanja istrage protiv navedenih osumnjičenih za krivično delo trgovina ljudima, koje je u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva, došlo je nakon što je 14. februara 2024. godine po nalogu VJT u Beogradu Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima ovom tužilaštvu dostavio izveštaj sa podacima koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je izvršeno ovo krivično delo prema jednoj oštećenoj. Ova oštećena je dobila status posebno osetljivog svedoka i u Višem javnom tužilaštvu je ispitana 26. marta 2024. godine.

Po nalogu ovog tužilaštva 2. marta je zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima lišen slobode osumnjičeni Vuk S. kojem je nakon saslušanja, na predlog ovog tužilaštva, Viši sud u Beogradu odredio pritvor. Ivan Z. je takođe u pritvoru, David L. je u kućnom pritvoru, dok se Sonja L. brani sa slobode.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su od neutvrđenog dana do 16. oktobra 2023. godine, po prethodnom dogovoru, dovođenjem u zabludu oštećenu vrbovali u cilju vršenja prostitucije i seksualne eksploatacije. Osumnjičeni su u tom cilju oglasili na internet stranici “Seksi-adresar” kao i u “Halo oglasima” brojeve telefona i ponudu da – zgodne, mlade maserske muškarcima nude usluge senzualne i tantričke masaže na različitim lokacijama u gradu. Na ovaj način oglasi su postali dostupni neodređenom broju lica, a za ugovaranje klijenata, odnosno vreme i mesto dolaska, bila je zadužena Sonja L.

Cene seksualnih usluga su, kako se sumnja, odredili osumnjičeni, pri čemu im je oštećena predavala 50 odsto ostvarene zarade, dok je drugi deo zadržavala za sebe.

Takođe, sumnja se da je Vuk S. preko javnog profila na društvenoj mreži “Instragram” nudio posao u cilju zapošaljavanja novih “maserki”, nudeći besplatnu obuku i dobru zaradu, uz smeštaj i jedan obrok.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024 (1. dan): Počelo je - burno! Škoti besni na Nemce, Nemci šokirani zbog Rusije, a Srbi - veseli