"PAO" ZBOG NEDOZVOLJENOG POSEDOVNJA ROBE - CIGARA BEZ AKCIZE: Traži se godinu i po zatvora

J.D.Lj.

22. 04. 2024. u 11:40

DANAS je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv G. R. (72) zbog sumnje da je 20. septembra 2023. godine u Novom Beogradu izvršio dva krivična dela nedozvoljen promet akciznim proizvodima iz odredbe člana 176 stav 1 Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

ПАО ЗБОГ НЕДОЗВОЉЕНОГ ПОСЕДОВЊА РОБЕ - ЦИГАРА БЕЗ АКЦИЗЕ: Тражи се годину и по затвора

Foto Novosti

On je to, tvrdi Tužilaštvo, uradio na taj način što je u septembru suprotno propisima koji regulišu oporezivanje akcizama neovlašćeno držao proizvode koji se u skladu sa zakonom smatraju akciznim proizvodima, te je u svom vozilu držao ukupno 335 paklica cigareta bez akciznih markica, koje su prilikom redovne kontrole pronašla ovlašćena službena lica PS Novi Beograd.

Istim optužnim predlogom optuženom je stavljeno na teret da je isto krivično delo na isti način i na istom mestu izvršio i dana 28. oktobra 2023. godine, tako što je držao ukupno 29 paklica cigareta bez akciznih markica. S obzirom na činjenicu da je reč o licu koje je ranije više puta osuđivano, a zbog izvršenja istovrsnih krivičnih dela, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo da sud okrivljenog, nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza, osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)