MALOLETNIK ZAPALIO BG VOZ: Beogradska policija uhapsila tinejdžera zbog incidenta u Batajnici (VIDEO)

A. Z. K.

19. 04. 2024. u 16:53

BEOGRADSKA policija uhapsila je danas tinjedžera od 16 godina koji je izazvao požar u četvrtak uveče u jednom od vagona BG voza u Batajnici, koji saobraća na relaciji od ovog beogradskog naselja do Ovče.

МАЛОЛЕТНИК ЗАПАЛИО БГ ВОЗ: Београдска полиција ухапсила тинејџера због инцидента у Батајници (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Instagram

Kako je saopšteno u MUP, sumnja se da su u sredu on i njegov drug napravili incident u vozu koji saobraća na istoj liniji. Protiv njih će biti podnete krivične prijave.

Vatrena stihija u četvrtak oko 21 sat zahvatila je jedan od vagona u BG vozu koji saobraća od Ovče do Batajnice. Zaposleni su primetili plamen koji se brzo proširio, srećom niko nije povređen. Policija je uzela snimke sa sigurnosnih kamera u vozu kako bi utvrdili kako je zapaljen vagon BG voza. Beogradska policija u saradnji sa Odeljenjem za maloletnike Višeg javnog tužilaštva uspeli su da otkriju da je za sve kriv jedan tinejdžer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

- Protiv šesnaestogodišnjaka biće podnete krivična prijava za izazivanje opšte opasnosti. Sumnja se da je on sa još jednim šesnaestogodišnjakom 17. aprila u vozu na istoj liniji, polomio sedišta i prozore, a potom delove sedišta izbacio kroz prozor. Protiv obojice će biti podnete krivične prijave za krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari - saopštili su u MUP.

Direktor "Srbijavoza" Ivan Bulajić, oglasio se iste večeri kada je izgoreo vagon i kako je rekao u četvrtak uveče već je bilo sprečeno izazivanje požara u drugom vozu.

Kamenovanje vozova

U junu 2022. godine na stanici Zemun kamenovani su vozovi "Soko" i BG voz, srećom ni tada niko nije povređen. Zaposleni su tada na vagonima uočili oštećenja. Nakon par dana ponovio se isti incident. Nepoznati počinioci ponovo su bacili kamenice na BG voz na delu pruge izmešu Novog Beograda i Zemuna. Srećom, ni tada nije bilo povređenih, ali su pojedini polasci bili otkazani.

- Neko je sebi dao zapravo da ugrozi živote naših zaposlenih i putnika podmetanjem požara. Šteta je ogromna. Meni je sve ovo neshvatljivo jer je iste večeri na drugom vozu pokušano podmetanje požara, ali je to srećom sprečeno - rekao je Bulajić.

Vatrogasci su dobili poziv u četvrtak oko 21 čas, a na teren je ubrzo stigla ekipa iz Batajnice. Međutim, zbog velikog plamena njima su u pomoć pristigle i kolege iz Zemuna i Voždovca sa cisternom. Nakon pola sata oni su uspeli da lokalizuju plamen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)