SMEDEREVAC ZA DVA SATA OPLJAČKAO ČETIRI KIOSKA U NOVOM BEOGRADU: Tužilaštvo traži zatvor za razbojnika

J.D.Lj.

29. 03. 2024. u 12:54

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podiglo optužnicu protiv L. B. iz Smedereva (24) zbog četiri krivična dela razbojništva koja je izvršio 12. decembra 2018. godine, u vremenskom periodu od 4 do 6 sati, na kioscima u Novom Beogradu.

СМЕДЕРЕВАЦ ЗА ДВА САТА ОПЉАЧКАО ЧЕТИРИ КИОСКА У НОВОМ БЕОГРАДУ: Тужилаштво тражи затвор за разбојника

Foto N. Skenderija

Okrivljenom se stavlja na teret da je u oštećene radnike uperio pištolj i uz pretnju da će ih ubiti prinudio ih da mu daju sve pare iz kase.

Na ovaj način je ostvario protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 22.000 dinara.

L. B. je svoju odbranu izneo pred policijskim službenicima, u prisustvu izabranog branioca, kada je detaljno opisao način, mesto i vreme izvršenja krivičnih dela, nakon čega je pred javnim tužiocem izmenio iskaz i negirao izvršenje krivičnog dela, navodeći takođe da prvi zapisnik o saslušanju uopšte nije on potpisao.

Odbrana L. B. je pobijena nalazom i mišljenjem veštaka grafološke struke iz kojeg proizlazi da se na zapisniku u policijskoj stanici nalazi svojeručni potpis okrivljenog.

U pitanju je osoba koja je ranije već osuđena za isto krivično delo, a Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je tražilo od suda da okrivljenog oglasi krivim i osudi ga po zakonu. Za krivično delo razbojništvo iz člana 206 Krivičnog zakonika je zaprećena kazna zatvora od 2 do 10 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!