POKOSIO MOTORISTU U NOVOM BEOGRADU, PA POBEGAO: Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv nesavesnog vozača

J.D.Lj.

12. 03. 2024. u 11:13

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je podnelo optužni predlog protiv V. Z. (56) zbog sumnje da je 27. februara 2023. godine izvršio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.

ПОКОСИО МОТОРИСТУ У НОВОМ БЕОГРАДУ, ПА ПОБЕГАО: Тужилаштво подигло оптужницу против несавесног возача

Foto: Printskrin Instagram/mupsrbije

To je učinio na taj način što se na raskrsnici ulica Radoja Dakića i Džona Kenedija u Novom Beogradu, a koja je regulisana saobraćajnim znakom „obavezno zaustavljanje – STOP“, nije pridržavao saobraćajnih propisa, te je ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost ljude.

Naime, kao vozač putničkog motornog vozila, pri skretanju ulevo, nije propustio vozilo koje dolazi iz suprotnog smera i zadržava pravac kretanja, a nije ni prilagodio vožnju uslovima saobraćaja na raskrsnici i nije vozio brzinom pri kojoj može da zaustavi i propusti vozila koja na raskrsnici imaju pravo prvenstva prolaza, te je usled takvog njegovog postupanja došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je vozač motora koji je dolazio iz suprotnog smera i zadržavao pravac kretanja zadobio lake telesne povrede.

Nakon saobraćajne nezgode optuženi je bez pomoći ostavio lice koje je njegovim prevoznim sredstvom povređeno, te je na taj način izvršio i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da osnovni sud u Beogradu okrivljenog nakon održanog pretresa i izvedenih dokaza oglasi krivim i osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci kao i da mu izrekne meru bezbednosti zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave