PREVARAMA ZGRNULI 1.790.000 DINARA: Uhapšena dvojica muškaraca zbog zloupotrebe službenog položaja u Nišu

Novosti online

14. 01. 2024. u 18:07

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja.

ПРЕВАРАМА ЗГРНУЛИ 1.790.000 ДИНАРА: Ухапшена двојица мушкараца због злоупотребе службеног положаја у Нишу

foto V Mitrić

Uhapšeni su S. J. (53) iz Niša, bivše odgovorno lice niške Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija i V. P. (44) iz Niške Banje, odgovorno lice u vranjskom odseku ove obrazovne ustanove i odgovorno lice preduzeća „Biro za inženjerske delatnosti“ u Nišu.

S. J. se sumnjiči da je, krajem 2021. godine, u dogovoru sa V. P. sačinio fiktivni ugovor o pružanju konsalting usluge sa firmom „Biro za inženjerske delatnosti“ kako bi na njen račun bio prebačen novac koji je Akademija dobila od Grada Vranja i JP „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“ za izradu projekta postavljanja semafora na dve raskrsnice u tom gradu, iako ova firma taj projekat nije uradila.

Na ovaj način je za firmu u kojoj je osumnjičeni V. P. odgovorno lice, pribavljena protivpravna imovinska korist od 1.790.000 dinara, za koliko je oštećena obrazovna ustanova iz Niša.

S. J. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok će V. P. biti priveden tužiocu.

BONUS VIDEO: "POLICIJA, RUKE NA LEĐA" - Pogledajte veliku akciju hapšenja osumnjičenih za dojave o bombama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!