ŠENLUK UZ PIŠTOLJE, PETARDE I NOŽEVE: U Srbiji za doček pravoslavne Nove godine najviše incidenata u prestonici

J.D.Lj.

14. 01. 2024. u 19:30

PROSLAVU pravoslavne Nove godine, obeležila su šenlučenja po celoj Srbiji, a čini se najviše u prestonici. Osim petardi, "radili" su i pištolji, a i noževi.

ШЕНЛУК УЗ ПИШТОЉЕ, ПЕТАРДЕ И НОЖЕВЕ: У Србији за дочек православне Нове године највише инцидената у престоници

Foto Shutterstock

Lekari Hitne pomoći su tokom dočeka imali pune ruke posla. Više desetina ekipa dežuralo je za doček pravoslavne Nove godine u Beogradu, a prema rečima doktorke Olje Mirković, najviše problema bilo je sa maloletnicima u alkoholisanom stanju. 

- Bilo je 113 intervencija, od kojih 26 na javnom mestu - kažu iz Hitne. - Uglavnom su probleme pravili tinejdžeri u alkoholisanom stanju, najviše dečaka i devojčica starih između 13 i 15 godina. Ali, bilo je problema i sa povredama sa hladnim oružjem. 

Jedan maloletnik (15) primljen je juče ujutro u Urgentni centar posle incidenta koji se dogodio na Trgu republike, oko 2 sata. U prvom trenutku mislilo se da je izboden nožem u grudi, ali je zapravo zadobio posekotinu jedne šake, i otpušten je iz bolnice. 

Prema tvrdnjama nadležnih iz Hitne pomoći, osim ovog, u prestonici su se dogodila još dva obračuna hladnim oružjem. 

- Svi povređeni adekvatno su zbrinuti i van su životne opasnosti. Jedan od povređenih je, takođe, maloletnik od 17 godina, koji je nakon saniranja povrede na licu mesta, prebačen u Urgentni centar. 

Ipak, kako saznajemo, lekare Hitne pomoći je posebno šokirao slučaj maloletne devojčice, koju je prolaznik slučajno pronašao na Kalemegdanu u alkoholisanom stanju i to prijavio. 

Devojčica je prevezena na Odeljenje za toksikologiju. Nju je zatekao slučajni prolaznik i posle intervencije sada je u stabilnom stanju. 

MASOVNA TUČA


U KRAGUJEVCU se tokom prošle noći, u vreme dočeka, dogodila masovna tuča u kojoj je više osoba povređeno. 

Incident se desio u neposrednoj blizini Šumaričkog jezera. 

Prema prvim nezvaničnim informacijama nekoliko lica zadobilo je povrede različitih kategorija i još uvek se ne zna zašto je i kako došlo do incidenta. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)