ZAPLENJENO 48 KILOGRAMA RAZLIČITIH DROGA: Novosadska policija u oktobru otkrila dvostruko više krivičnih dela u vezi sa narkoticima

Lj.P.

22. 11. 2023. u 18:06

NA području Policijske uprave u Novom Sadu, u oktobru je evidentirano dvostruko manje krivičnih dela protiv života i tela, u odnosu na isti period prošle godine, a smanjen je i broj krivičnih dela protiv imovine.

ЗАПЛЕЊЕНО 48 КИЛОГРАМА РАЗЛИЧИТИХ ДРОГА: Новосадска полиција у октобру открила двоструко више кривичних дела у вези са наркотицима

Foto: N. Skenderija/MUP

 U ovom periodu, kako navode u novode u novosadskoj policiji,  međutim, otkriveno je dvostruko više krivičnih dela iz oblasti suzbijanja krijumčarenja i trgovine narkoticima, a zaplenjeno je oko 48 kilograma različitih opojnih droga. Otkrivena je, takođe, jedna improvizovana laboratorija za uzgoj marihuane.

- Zbog izvršenih krivičnih dela nadležnim tužilaštvima ukupno je prijavljeno 528 osoba, od kojih je većina osumnjičena za neka od krivičnih dela opšteg kriminaliteta - predočavaju u PU Novi Sad. - U oktobru je rasvetljeno razbojništvo, u menjačnici u Temerinu, počinjeno uz pretnju vatrenim oružjem i uhapšena su trojica osumnjičenih za ovo krivično delo.

Takođe, uhapšena su dvojica osumnjičenih za nelegalnu trgovinu narkoticima, kod kojih su policijski službenici pronašli čak 34 kg sirove i sasušene marihuane.

Na području Južnobačkog okruga, u oktobru 2023., smanjen je broj prekršaja javnog reda i mira, u odnosu na isti mesec 2022. godine.

- Stanje u oblasti bezbednosti saobraćaja na putevima karakteriše manji broj saobraćajnih nesreća, kao i poginulih i povređenih u saobraćaju, u odnosu na isti period prošle godine -  navode u Policijskoj upravi Novi Sad. -  U ovom periodu, u Južnobačkom okrugu, otkriveno je ukupno 11.911 saobraćajnih prekršaja, iz saobraćaja je isključeno 719 vozača, a sprovedene su i tri akcije pojačane kontrole saobraćaja.

Policijski službenici Policijske uprave u Novom Sadu, u oktobru 2023, realizovali su više projekata, sa ciljem da olakšaju komunikaciju određenih kategorija stanovništva sa pripadnicima policije, kao i da edukuju najmlađe o pravilima bezbednog ponašanja u stvarnom i digitalnom svetu.

U okviru projekta „Bezbedni u svetu tišine“, koji je realizovan u opštinama Novi Sad, Bečej, Vrbas i Bačka Palanka promovisan je broj telefona u Operativnom centru Policijske uprave, putem kojeg osobe oštećenog sluha mogu da šalju SMS poruke radi prijave bezbednosno interesantnih događaja.

Tokom oktobra 2023. godine, na području Policijske uprave u Novom Sadu, sprovedene su, takođe, planirane aktivnosti u sklopu projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“. Na području svih policijskih stanica i ispostava realizovane su radionice sa temama „Prevencija vršnjačkog nasilja u stvarnom i virtuelnom okruženju“, „Bezbednost dece u saobraćaju“ i „Bezbednost dece u vanrednim situacijama“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!