PSOVAO MAJKU MUSLIMANSKU I VADIO SKALPEL: Saslušan Mišel, koji je pretio u Bajrakli džamiji

S. J. M.

15. 11. 2023. u 14:58

U Višem tužilaštvu u Beogradu saslušan je Mišel K. (48) zbog sumnje da je 13. novembra 2023. godine ugrozio sigurnost vernika i izlagao poruzi verske simbole u dvorištu ”Bajrakli džamije”, dok su oni obavljali verski obred. On nije želeo da iznosi odbranu, niti da kaže svoje lične podatke. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da mu odredi pritvor iz svih zakonskih razloga: zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

ПСОВАО МАЈКУ МУСЛИМАНСКУ И ВАДИО СКАЛПЕЛ: Саслушан Мишел, који је претио у Бајракли џамији

Foto V. Danilov

Mišelu K. se na teret stavlja krivično delo izazivanje nacionalne rasne i verske mržnje i netrpeljivosti za koje je zaprećena kazna od 1 do 8 godina.

Sumnja se da je on 13. novembra oko 18.20 časova u Gospodar Jevremovoj ulici u dvorištu “Bajrakli džamije”, u momentu kada su vernici obavljali verski obred “Jacija Namaz – poslednje peto klanjanje”, njima uputio poruke preteće sadržine – da je ta džamija lažna, da muslimani treba da nestanu i psovao im je majku muslimansku.

Pored ostalog je naveo: “ja sam Mosad, majka mi je Jevrejka i treba vas ubiti”.

Nakon toga je zaposlenom u Vakufskoj direkciji islamske zajednice pretio skalpelom, koji je izvadio iz džepa pantalona.

Pored ostalih dokaznih radnji i ispitivanja svedoka, tužilaštvo će naložiti da se obavi psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu