POLICIJA INTENZIVNO TRAGA ZA VLASNIKOM PITBULOVA IZ OBRENOVCA: Izujedana žena zadržana u bolnici, sinovi i unuk pušteni kući

J.D.Lj.

06. 11. 2023. u 12:11

PO nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Obrenovcu policija intenzivno traga za vlasnikom pasa, rase pitbul, koji su juče, u popodnevnim satima, napali mešanca, a potom i komšinicu R. M. (76) koja je pokušavala da ih razdvoji, kao i njene sinove i unuka.

ПОЛИЦИЈА ИНТЕНЗИВНО ТРАГА ЗА ВЛАСНИКОМ ПИТБУЛОВА ИЗ ОБРЕНОВЦА: Изуједана жена задржана у болници, синови и унук пуштени кући

Foto: pixabay

Nesrećna žena zadobila je teške povrede i zadržana je u bolnici, dok su njeni bliži "prošli" sa lakšim povredama, u vidu ujeda i ogrebotina i pušteni su na kućno lečenje.

Danijela Sinđelić, portparolka obrenovačkog OJT, za "Novosti" pojašnjava:

- Nije istina da su u pitanju četiri, nego dva psa - kaže portparolka.

- Incident se dogodio u Tamnavskoj ulici, kod broja 33. Po nalogu tužilaštva policija je ušla u dvorište kuće za koju se sumnja da su u njoj boravili pomenuti psi i tamo, nažalost, nisu pronađeni ni vlasnik, niti bilo kakvi boksovi ili kućice za pse. Pretpostavlja se, za sada, da su psi bili pušteni slobodno i da su nekako izašli iz dvorišta i obreli se na ulici. Za sada ne znamo da li su, možda, bili izgladneli, da li su ranije korišćeni u neke druge svrhe. U svakom slučaju, sklonjeni su sa ulice.

Kako nam je rekla naša sagovornica, u toku su i sve ostale provere, počev od saslušanja oštećene R. M. koja ima prelom obe ruke i druge povrede kože i tela, ali i njenih bližih, kao i mogućih svedoka, pre svega komšija vlasnika pasa.

Kako saznajemo, vlasnik pasa se samo povremeno pojavljivao u kući gde je držao pitbulove, kako bi ih nahranio, istrčavao i trenirao. Za njim je, inače, kako nezvanično saznajemo, raspisana poternica.

- Dečko je imao problema sa drogom - navodi naš izvor. - Zato se i krije i samo povremeno dolazi u Obrenovac i kuću gde su psi. Ko zna gde boravi, a policija ga traži već duže vreme jer treba da ide u zatvor, na izdržavanje kazne, upravo zbog problema sa narkoticima.

Inače, kako je "Novostima" rečeno u Tužilaštvu, kada bude utvrđeno ko je vlasnik pasa i on bude pronađen, naloženo je njegovo zadržavanje.

Na teret mu se stavlja teško delo izazivanja opšte opasnosti za koje Krivični zakon Srbije predviđa kaznu zatvora do osam godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)