"MI TEBE ČEKAMO I ZNAMO KO SI TI": Tužilaštvo traži zatvorske kazne zbog napada na sina predsednika Vlade Republike Srpske

J.D.Lj.

19. 10. 2023. u 14:10

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je podnelo sudu optužni predlog protiv S. M. (36) i P. M. (28), zbog sumnje da su izvršili krivično delo ugrožavanje sigurnosti u saizvršilaštvu.

МИ ТЕБЕ ЧЕКАМО И ЗНАМО КО СИ ТИ: Тужилаштво тражи затворске казне због напада на сина председника Владе Републике Српске

Z. Grumić

Oni su, kako tvrdi Tužilaštvo, u GO Novi Beograd, ulica Surčinska kod UR "Kod deda Stavre", ugrozili sigurnost više lica pretnjom da će napasti na njihove živote i tela, što je izazvalo uznemirenost građana V. M., B. D., S. Ž., T. V. i T. P.
To su izveli na taj način što su na parkingu ispred objekta gde se nalazio oštećeni sa obezbeđenjem, zaustavili vozilo, nakon čega je okrivljeni M. S. oštećenom sinu predsednika Vlade Republike Srpske rekao "Mi tebe čekamo i mi znamo ko si ti".
Potom su okrivljeni izašli iz vozila, ušli u verbalnu raspravu sa oštećenim i pripadnicima obezbeđenja, da bi onda oštećeni u strahu za svoj život i telo odgurnuo okrivljenog M. P.
Nakon toga, okrivljeni su ušli u svoje vozilo i krenuli ka Surčinu, a kada su gosti iz pomenutog objekta dolazili do parkinga ispred, okrivljeni su svojim vozilom i to velikom brzinom prošli pored prisutnih, te tako izazvali strah i ugroženost kod oštećenih.
Zbog zabinutosti za bezbednost svih lica događaj je prijavljen policiji.
Imajući u vidu prethodnu višestruku osuđivanost S. M., tužilaštvo je predložilo sudu da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 7 meseci, uz istovremeni predlog da mu se produži pritvor, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti delo.
U odnosu na okrivljenog P. M. tužilaštvo je predložilo sudu da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od 8 meseci.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)