STARIJI UNUK (14) UBIO MLAĐEG (12) PUŠKOM: Podignuta optužnica protiv babe dečaka koji je ubio brata kod Mladenovca

J.D.Lj.

16. 08. 2023. u 15:07

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu predalo je optužnicu na potvrđivanje nadležnom sudu protiv Vesne L. (56) kojom se tereti da je neovlašćeno držala lovačku pušku i municiju, nepropisno obezbeđenu, usled čega je A. L. (14), njen stariji unuk, 6. jula, u selu Međulužje kod Mladenovca, tom puškom, iz nehata, u igri, usmrtio svog mlađeg brata N. L. (12).

СТАРИЈИ УНУК (14) УБИО МЛАЂЕГ (12) ПУШКОМ: Подигнута оптужница против бабе дечака који је убио брата код Младеновца

Foto N. Skenderija

Baka mališana se tereti za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teška dela protiv opšte sigurnosti, a u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti.

Vesna L. je, prema optužnici, neovlašćeno držala lovačku pušku marke "Bokerica" i municiju kalibra 16mm, koju je nasledila od preminulog supruga, čime je izazvala opasnost za život i telo ljudi i to svoja dva maloletna unuka, olako držeći da do toga neće doći ili da će to moći da spreči. Inače, propisanu dozvolu za držanje pomenutog oružja, optužena - nije posedovala. Oružje je držala u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, kojem su svi ukućani mogli pristupiti.

Na taj način je oružje učinila dostupnim i svojim maloletnim unucima, usled čega je 6. jula oko 13.15 časova, u dnevnoj sobi kuće u kojoj živi njena porodica, njen 14-godišnji unuk iz puške lišio života rođenog brata.

Tragediji je, navodno, prethodila svađa braće oko toga koji će od njih dvojice prvi ući u bazen u dvorištu da se kupa. Kako nisu mogli da se slože, A. L. je utrčao u kuću i bakinu sobu, uzeo pušku i uperio je u brata. Puška je opalila, te je na licu mesta usmrćen dve godine mlađi N. L.

Kako roditelji dečaka tog trenutka nisu bili kod kuće, te su ih čuvali baka i prabaka, uplašeni A. L. je bacio pušku, istrčao u dvorište i povikao:

- Pomoć! Ubio sam brata! Bože, šta sad da radim?!

Dečak je zatim pobegao. Ubrzo je, međutim, pronađen, a istraga je utvrdila sve ostale detalje ove porodične tragedije, nakon čega je uhapšena i pritvorena Vesna L., baka dečaka.

BONUS VIDEO: HOROR NA BANOVOM BRDU - U stanu pronađena tela oca i sina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev