EVO IZ KOJE DRŽAVE JE OZLOGLAŠENI UBICA DOPUTOVAO U SRBIJU: U njegovom društvu došla je i ona

Novosti onlajn

14. 08. 2023. u 13:30

DAMIR Mehić (47) zvani Bibi, koji je u subotu uhapšen na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, kako mediji nezvanično saznaju, u Srbiju je doputovao iz Italije.

ЕВО ИЗ КОЈЕ ДРЖАВЕ ЈЕ ОЗЛОГЛАШЕНИ УБИЦА ДОПУТОВАО У СРБИЈУ: У његовом друштву дошла је и она

Foto: MUP BiH/printskrin

Podsetimo, Mehić je, kako se sumnja, policajcima na aerodromu pokazao falsifikovana dokumenta, čime je učinio krivično delo navođenje na overu neistinitog sadržaja.

Kako "Kurir" piše, proverom je utvrđeno da se radi o Mehiću za kojim je Bosna i Hercegovina raspisala poternicu zbog presude za krivično delo ubistvo počinjeno u Tuzli. On je osuđen na kaznu od 17 godina i pet meseci zatvora, a od 2020. je bio u bekstvu.

Naš izvor otkriva da je Damir Mehić u Srbiju ušao u društvu supruge.

Prema nezvaničnim informacijama, on je u Srbiju ušao u društvu supruge. Pokazao je falsifikovani pasoš Republike Srbije, ali su iskusni pripadnici pogranične policije primetili da nešto nije u redu i ubrzo utvrdili da je čovek na slici zapravo jedan od najtraženijih begunaca iz susedne države. Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno mu je zadržavanje do 48 sati i danas bi trebalo da bude priveden na saslušanje.

Kantonalni sud u Tuzli Mehiću je, podsetimo, izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 godina i pet meseci za ubistvo koje je počinjeno 2013. godine u centru Tuzle.

Ubistvo je, kako su preneli mediji, bilo epilog krvavog obračuna između dve kriminalne grupe.

Nakon ubistva, Mehić se dao u bekstvo, a uhapšen je u januaru 2018. godine na Jahorini, po poternici koju je tada za njim raspisalo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Dve godine je proveo u pritvoru, nakon čega je, po odluci Kantonalnog suda u Tuzli, pušten na slobodu. Sudski proces je okončan, a Mehić je u februaru ove godine osuđen na 17 godina i pet meseci zatvora. Međutim, ponovo se našao u bekstvu te je za njim bila raspisana poternica.

BONUS VIDEO: LUKA BOJOVIĆ TRČEĆI IZLAZI SA AERODROMA - Prvi snimak po sletanju u Srbiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)