SKANDAL U CENTRU BEOGRADA: Trojica Bugara pokušala da isprazne bankomat - odmah uhapšeni

N.B.

04. 08. 2023. u 13:47

BRZOM akcijom Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata Uprave kriminalističke policije otkriven je identitet državljana Republike Bugarske osumnjičenih da su učinili krivično delo falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica.

СКАНДАЛ У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Тројица Бугара покушала да испразне банкомат - одмах ухапшени

Dobro utvrditi PIN pre podizanja novca, Foto shutterstock

Osumnjičeni V. Ž.,  G. S. i G. Č. su juče zaustavljeni na graničnom prelazu Gradina u pokušaju da napuste teritoriju Republike Srbije i doneto je rešenje o njihovom zadržavanju.

Bugarski državljani su danas privedeni na saslušanje u Prvo tužilaštvo, međutim, oni su iskoristili svoje pravo da ne iznose odbranu, tačnije da se brane ćutanjem. Nakon toga, kako je saopšteno iz Tužilaštva, na njihov predlog, sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda odredio im je pritvor do 30 dana, zbog opasnosti od bekstva.

Prema navodima krivične prijave Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata Uprave kriminalističke policije, osumnjičeni su krivično delo koje im je stavljeno na teret učinili 1. avgusta u večernjim satima, na taj način što su na bankomat jedne banke u centru grada stavili uređaj za očitavanje podataka sa platnih kartica korisnika, tzv. „deep-insert skimmer“, zatim uređaj za očitavanje magnetnih traka i elektronskih čipova, kao i mikrokameru, u nameri neovlašćenog prikupljanja poverljivih podataka o računima i platnim karticama klijenata banke, a sve u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Nakon preduzimanja potrebnih dokaznih radnji biće doneta odluka o daljem toku postupka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!