ŠTA JE PRETHODILO HAPŠENJU ZVICEROVIH DILERA: Krađa 200 kg kokaina bila ključna, kavčani zaratili među sobom?

Novosti online

26. 07. 2023. u 13:46

VELIKA akcija hapšenja koja se trenutno odvija u Hrvatskoj, prema informacijama medija iz te države, dovodi se u vezu sa kavačkim klanom, njegovim vođom Radojem Zvicerom i nestankom 200 kilograma kokaina koji je u proleće prošle godine ukraden u Zagrebu!

ШТА ЈЕ ПРЕТХОДИЛО ХАПШЕЊУ ЗВИЦЕРОВИХ ДИЛЕРА: Крађа 200 кг кокаина била кључна, кавчани заратили међу собом?

Foto: MUP

Prema njihovim informacijama, uhapšeni na području Zagreba i Rijeke navodno su pripadnici tog klana unutar kog je posle krađe kokaina došlo do međusobnog razračunavanja pripadnika klana.

- Makedonski državljanin (58) je ostalim partnerima, među kojima je, kako se sumnja, i Zvicer, ukrao više od 200 kilograma kokaina, što je dovelo do pokušaja njegove otmice - navode oni.

Podsetimo, prošle godine je iz jednog skladišta na širem području Zagreba ukradena pošiljka od 200 kilograma kokaina. Droga je, kako su tada pisali hrvatski mediji, bila u tranzitu, odnosno skrivena je ušla u Hrvatsku i bila je namenjena tržištu zemalja zapadne Evrope.

- Krađa kokaina velike vrednosti rezultirala je vrlo brzom i agresivnom reakcijom narko-klana, koji je u Hrvatsku poslao svoje ljude kako bi utvrdili ko mu je drogu ukrao te kako bi je pokušali vratiti i "kazniti" krivce. Ta "istraga" narko-kartela navodno je već rezultirala s nekoliko krivičnih dela na području Hrvatske. Navodno je počinjena jedna otmica i premlaćivanje osobe koju su smatrali odgovornom za nestanak droge, ali i pokušaj otmice saradnika te osobe, kao i nasilni pokušaj povrata dela otete droge - preneli su tada mediji.

Oni su otkrili da je veliki broj bezbednosno interesantnih osoba sa lažnim identitetima posle krađe došao u Hrvatsku i da ih je policija u naizgled nepovezanim akcijama hapsila zbog droge i oružja.

- Još tada se sumnjalo da je neke od osoba koje je u Hrvatsku "po zadatku" poslao narko-bos Radoje Zvicer, odnosno upravo kako bi se osvetili zbog nestanka droge ili je pak pokušali pronaći i vratiti vlasniku - naveli su oni.

Međutim, Makedonac je ubrzo uhapšen sa još nekoliko saradnika, a hrvatska policija je od ukradenih 200 pronašla 125 kilograma kokaina, i to zakopanog u burićima na nekoliko lokacija u blizini Zagreba.

Podsetimo, nestanak iste količine droge u Valensiji 2014. doveo je do najpoznatijeg rata kriminalnih klanova - kavačkog i škaljarskog koji je do sada odneo preko 60 života širom sveta.

(Kurir)

BONUS VIDEO: JEZIV SNIMAK LIKVIDACIJE: Kamere zabeležile trenutak kada je Jorović ubijen u Altini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)