UROŠ SE NEĆE ŽALITI NA PRITVOR: Advokat Beograđanina osumnjičenog za zanimarivanje ćerke otkriva za "Novosti"

N.B.

31. 03. 2023. u 21:20

UROŠ Pašajlić (38), osumnjičen da je u stanu u Ulici Ružice Sokić 8, u beogradskom naselju Mirijevo, duži vremenski period zatvorenu držao svoju ćerku Lanu (8), juče je, nakon privođenja u Prvo osnovno tužilaštvo, prebačen u Centralni zatvor, pošto mu je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

УРОШ СЕ НЕЋЕ ЖАЛИТИ НА ПРИТВОР: Адвокат Београђанина осумњиченог за занимаривање ћерке открива за Новости

Foto: Novosti/D. Milovanović

Prema rečima njegovog branioca, advokata Nemanje Lukića, na ovu odluku neće ulagati žalbu.

- Nakon konsultacija sa mojim klijentom, odlučili smo da nećemo izjavljivati žalbu na rešenje suda o određivanju pritvora, kako bi postupak bio nesmetano sproveden - izjavio je juče, za "Novosti", advokat Lukić.

Pašajlić se pred tužilaštvom branio ćutanjem, a kako je saopšteno, samo je rekao da je izvesno vreme konzumirao opojne droge i alkohol. U narednim danima, Tužilaštvo će ispitati njegovu emotivnu partnerku Ivanu L., koja ga je 24. marta prijavila policiji, jer ju je, kako je tvrdila, pretukao. Ona je tada kazala i da Pašajlić ima maloletnu ćerku, koja je zaključana u stanu u Mirijevu. Kada su policajci ušli u stan, devojčicu su zatekli u kadi u jako lošem stanju.

POSETE

PRAVOSNAŽNOM presudom Pašajlić je tokom 2018. godine dobio starateljstvo nad ćerkom. Do tada je imao mogućnost da je viđa u domu, kao i Nevena T., devojčicina majka. Prema onome što je saopšteno iz Gradskog centra za socijalni rad, oni su u početku zajedno dolazili u posete, ali pošto bi se svaki put posvađali, odlučeno je da je viđaju odvojeno.

Nakon što je mala Lana primljena u Dečju univerzitetsku kliniku u Tiršovoj ulici, utvrđeno je da je dehidrirala i izgladnela. Merenjem je konstatovano da ima svega deset kilograma, što odgovara uzrastu deteta od tri do četiri godine. Lekari sada čine sve da što pre stabilizuju njeno zdravstveno stanje, tačnije da je dignu na noge. Redovno prima sve potrebne terapije, pa je, kako saznajemo, primetno da je bolje.

Zasad se još ne zna koliko će mala Lana ostati u Tiršovoj. Kako za "Novosti" navode upoznati sa procedurom, kada lekari utvrde da je dovoljno oporavljena da može da bude otpuštena iz bolnice, nadležni Centar za socijalni rad će otpočeti proceduru za njen smeštaj.

- Gde će biti smeštena, zavisi u kakvom će psihičkom i fizičkom stanju biti nakon lečenja - navodi naš izvor.

- Postoji opcija da je smeste u jedan od domova, ali ako se ispostavi da je nefunkcionalna, onda će morati da bude prebačena u stacionar u Zvečanskoj. Međutim, prema onome što mi je zasad poznato, više verujem da će devojčica biti smeštena u Dom.

U tom slučaju može se raditi i procena smeštaja u hraniteljsku porodicu. Druga opcija je da se pokrene i postupak za usvajanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura