PRVA SLIKA OCA MONSTRUMA NAKON HAPŠENJA: Uroš Pašajlić uhvaćen u stanu na Karaburmi

Z.U.

28. 03. 2023. u 19:18

UROŠ Pašajlić (38) uhapšen je danas posle četiri dana potrage pod sumnjom da je svoju osmogodišnju ćerku godinama držao zarobljenu u stanu u Mirijevu.

ПРВА СЛИКА ОЦА МОНСТРУМА НАКОН ХАПШЕЊА: Урош Пашајлић ухваћен у стану на Карабурми

Foto: Novosti

Devojčica godinama nije izašla iz stana, već je gotovo sve vreme bila u kadi u kupatilu. Takođe, nikada nije išla kod lekara. Kada su je u petak pronašle dve policajke, koje su provalile u stan, bila je u izuzetno lošem zdravstvenom stanju.

Uroš je danas uhapšen u jednom stanu na Karaburmi, gde se krio.

Ovo je njegova prva slika posle hapšenja.

Foto: Novosti

U roku od 48 časova osumnjičeni će izneti odbranu pred tužiocem, nakon čega će se preduzeti sve neophodne dokazne radnje u cilju utvrđivanja svih navedenih krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret.

Pašajliću se na teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza.

Veštaci ocenili da je adekvatan kao roditelj

Podsetimi, povodom informacija koje su se pojavile u medijima, a koje se odnose na zlostavljanje i zanemarivanje maloletnog deteta i nasilja u porodici od strane oca Uroša Pašajlića na Zvezdari, oglasio se i Prvi osnovni sud u Beogradu saopštenjem.

"Tužbom Gradskog centra za socijalni rad Odeljenje Palilula od 5. aprila 2016. godine traženo je da se N. T. potpuno liši roditeljskog prava, a U. P. delimično u odnosu na maloletno dete L. P. Prvi osnovni sud u Beogradu je 15. maja 2018. godine doneo pravnosnažnu presudu kojom je delimično lišio roditeljskog prava tuženu N. T., i to prava na čuvanje, podizanje, vaspitavanje, obrazovanje, zastupanje, upravljanje i raspolaganje imovinom maloletnog deteta, dok je u preostalom delu kojim je traženo da se tužena N. T. potpuno liši roditeljskog prava, a tuženi U. P. delimično liši roditeljskog prava tužbeni zahtev odbijen.

Ujedno je odbijen i predlog tuženog U. P. kojim je tražio da sud odredi privremenu meru kojom bi do pravnosnažnog okončanja postupka maloletno dete poverio ocu radi samostalnog vršenja roditeljskog prava. Odluka je doneta na osnovu nalaza i mišljenja Komisije sudskih veštaka Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” od 31. maja 2017. godine iz kog proizlazi da kod N. T. nema namere zanemarivanja roditeljskih dužnosti, dok je tuženi U. P. ocenjen kao adekvatan roditelj koji ima psihološke i materijalne dispozicije za preuzimanje samostalne brige nad maloletnom L. P., kao i da poseduje uslove za život maloletnog deteta u svom domaćinstvu i da je sposoban da stvori materijalna sredstva za odgajanje deteta", navedeno je u saopštenju

Z.Jovanović

Majka: Videla sam je pre nekoliko meseci, bila je dobro

Majka osmogodišnje L. P. Nevena T. pojavila se danas nedaleko od zgrade u Ulici Ružice Sokić 8, u beogradskom naselju Mirijevo, u kojoj je njen bivši nevenčani suprug nekoliko godina zatočenu držao njihovu ćerku.

Bila je prilično nervozna, uznemirena i uplašena zbog prisustva većeg broja policajaca. Nijednog trenutka nije osudila postupak nekadašnjeg partnera Uroša Pašajlića, za kojim se tragalo. 

- On nije takav, dobar je otac. Videla sam dete pre nekoliko meseci, bila je dobro, nije tačno da ju je držao u kadi u kupatilu - vikala je Nevena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (5)

ŠTA ĆE REĆI RUSI? Skandalozno izvinjenje reprezentativca Albanije koji je prostački vređao Srbiju