UKRAJINCI "PALI" SA 12 TONA NAFTE: Srpski carinici sprečili švercovanje u Velikom Gradištu (FOTO)

Novosti onlajn

27. 03. 2023. u 20:11

SRPSKI carinici sprečili su pokušaj krijumčarenja 12.650 litara nafte skrivene na brodu s ukrajinskom posadom, koji plovi pod austrijskom zastavom, u rezervoarima u kojima je trebala biti voda, saopštila je danas Uprava carina Srbije.

УКРАЈИНЦИ ПАЛИ СА 12 ТОНА НАФТЕ: Српски цариници спречили шверцовање у Великом Градишту (ФОТО)

Foto: Carina Srbije

Prekršaj je otkriven prilikom ulazne kontrole na Dunavu između Rumunije i Srbije, na graničnom prelazu Veliko Gradište. Brod je plovio pod zastavom Austrije, a na njemu je bila sedmoročlana ukrajinska posada.

Foto: Carina Srbije

Pregledom brodske dokumentacije i mjerenjem količine pogonskog goriva utvrđeno je odstupanje pa je detaljnom kontrolom otkriveno da su takozvane balastne cisterne ispunjene sa više od 12 tona nafte, premda je u njima trebala biti voda koja služi za održavanje ravnoteže i stabilnosti plovila.

Po hitnom postupku u prekršajnom sudu prekršioci su dužni da u ime protivrednosti prokrijumčarenog goriva i kazni, u državnu kasu Republike Srbije uplate više od tri miliona dinara, odnosno oko 25.420 evra. 

BONUS VIDEO: TURSKI DRŽAVLjANI PALI SA 220 KG MARIHUANE - Akcija MUP-a u Sremskoj Mitrovici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)