OTMICA MLADIĆA U SREMSKOJ KAMENICI: Saslušan osumnjičeni, određen mu pritvor

Lj.P.

07. 02. 2023. u 13:26

POVODOM otmice osamnaestogodišnjeg mladića u Sremskoj Kamenici, 5. januara, koga je policija uspela da istrgne iz ruku kidnapera, danas se oglasilo Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

ОТМИЦА МЛАДИЋА У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ: Саслушан осумњичени, одређен му притвор

FOTO:Printskrin/Instagram 192 rs

Povodom događaja koji je izazvao interesovanje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu dana 5. februara, kada je silom odveden i zadržan oštećeni T. N., u nameri da se od roditelja oštećenog T. N. iznudi novac, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su G. B., Đ. B. S. i M. R., u grupi sa maloletnim M. S. u odnosu na koga se postupak vodi odvojeno, izvršili krivično delo otmica, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 134, stav 4, kaznom zatvora u trajanju od 5 do 18 godina, uz osnove sumnje da je G. B. izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti na štetu više policijskih službenika Policijske uprave u Novom Sadu kažnjivo članom 323 stav 3 Zakonika, kaznom zatvora u trajanju od 3 do 10 godina, kao i da je Đ. B. S. izvršio krivično delo falsifikovanje isprave, kažnjivo članom 355 stav 2 u vezi sa stavom 1 Zakonika, kaznom zatvora u trajanju od tri meseca do tri godine.

- U toku do sada preduzetih radnji i mera na osnovu zahteva ili naredbi javnog tužilaštva, i pored pokušaja osumnjičenih da se daju u bekstvo, sva osumnjičena lica su uhapšena, te im je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, u kom roku su privedeni i saslušani u tužilaštvu na okolnosti izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret - navodi se u saopštenju VJT. - Nakon saslušanja osumnjičenih, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora iz svih zakonskih razloga.

U cilju zaštite žrtve otmice, javni tužilac je oštećenom T. N. rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

BONUS VIDEO - ANKETA: Šta mislite o inicijativi Danice Grujičić da se zabrani pušenje u zatvorenom prostoru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

O OVOME ĆE SE PRIČATI: Čola postao tiktoker - vidite prvu objavu