AKCIJA MUP-a ZA VIKEND: Zaustavljani vozači zbog alkohola i droge

Tanjug

19. 07. 2022. u 00:55

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, Bojniku, Lebanu i Vlasotincu tokom vikenda zadržali su petoricu vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i jednog vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopšteno je večeras iz MUP-a.

АКЦИЈА МУП-а ЗА ВИКЕНД: Заустављани возачи због алкохола и дроге

Foto: Profimedia/I. Marinković

Policija je u Leskovcu, tokom redovne kontrole saobraćaja, zaustavila četrdesetdvogodišnjeg vozača "BMV-a" koji je upravljao vozilom pod dejstvom benzodijazepina.

U toku vikenda dogodile su se i dve saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povređenih lica, a izazvali su ih vozači pod dejstvom alkohola.

Dvadesetdevetogodišnji vozač "golfa" upravljao je sa 1,5 promila alkohola u organizmu, kada se sudario sa šezdesetsedmogodišnjim vozačem "seata", a četrdesetsedmogodišnji vozač "tojote", upravljajući vozilom sa izmerenih 2,13 promila alkohola, sleteo je sa puta.

U okolini Bojnika takođe se dogodila saobraćajna nezgoda samo sa materijalnom štetom koju je izazvao četrdesetjednogodišnji vozač "forda" kada je sleteo sa kolovoza i udario u betonsku ogradu upravljajući sa 1,54 promila alkohola u organizmu.

Policija u Lebanu kontrolisala je četrdesetjednogodišnjeg vozača "audija" kod koga je izmereno 3,14 promila alkohola, dok je policija u Vlasotincu zaustavila tridesetsedmogodišnjeg vozača "mercedesa" kojim je upravljao sa 2,19 promila alkohola u organizmu.

Protiv svih vozača će biti podnete prekršajne prijave po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna