SNAJPER I DALJE POD LUPOM: Viši sud u Novom Sadu i dalje razmatra optužnicu podignutu protiv Slobodana Milutinovića (37)

Lj. P.

06. 05. 2022. u 07:46

VIŠI sud u Novom Sadu još nije doneo odluku o potvrđivanju optužnice podignute protiv Slobodana Milutinovića Snajpera (37), koja ga tereti za otmicu, protivpravno lišenje slobode, zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti, nakon što ju je Apelacioni sud u martu vratio na novo odlučivanje.

СНАЈПЕР И ДАЉЕ ПОД ЛУПОМ: Виши суд у Новом Саду и даље разматра оптужницу подигнуту против Слободана Милутиновића (37)

Foto: Novosti

Milutinović, koji se nalazi u pritvoru, sumnjiči se da je 19. septembra 2021. u jednom stanu tukao i maltretirao sugrađanku U. J. (23), sa kojom je ranije, navodno, bio u emotivnoj vezi. Istraga je, međutim, kasnije proširena i na period pre toga, jer je, kako se sumnja, i ranije bio nasilan prema ovoj devojci.

Prema nezvaničnim saznanjima, U. J. i Milutinović su bili u emotivnoj vezi više od godinu dana, posle čega je ona odlučila da je prekine. On, navodno, nije mogao da se pomiri sa raskidom, te ju je te večeri pozvao da razgovaraju, posle čega je odveo u iznajmljen stan i tamo držao.

Tokom istrage, kao svedoci saslušane su majka i rođena sestra U. J., a pored njih, svedočila su i četvorica policajaca koji su 19. septembra bili na intervenciji, nakon poziva devojke, kao i drugarica žrtve. Krajem oktobra prošle godine, U. J. je dopunila svoju ranije datu izjavu i ispričala je šta se dešavalo u njihovoj vezi pre nego što ga prijavila za otmicu. Kao posebno osetljivi svedok, izjavu je dala iz skrin-sobe.

Milutinović se u početku branio ćutanjem, ali je kasnije odlučio da iznese svoju odbranu. Kako saznajemo, do detalja je pričao o njihovom odnosu. On je uhapšen nakon što ga je devojka prijavila policiji da ju je oteo. Njemu su stavljene lisice na ruke, dok je ona lekarsku pomoć potražila u Urgentnom centru, gde su joj utvrđene lake povrede, posle čega je otpuštena kući.

ZAPALjENA KOLA OCA BIVŠE DEVOJKE

DAN pre nego što će svedočiti majka i sestra U. J., u Stražilovskoj ulici su zapaljena dva automobila "BMV iks 5" i "mercedes" A klase, vlasništvo U. J. i njenog oca S. J., što je u javnosti protumačeno kao vid upozorenja. Policija je ubrzo pronašla i uhapsila Milana R. (26) iz Bača. Njemu je izrečena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezno javljanje svakih petnaest dana nadležnoj policijskoj stanici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)