SNAJPERU SUDE ZBOG PIŠTOLJA: U Novom Sadu podignut optužni predlog protiv bračnog para Milutinović

Lj. P.

23. 02. 2022. u 20:02

OSNOVNO javno tužilaštvo u Novom Sadu podnelo je optužni predlog protiv Slobodana Milutinovića Snajpera (37) i njegove supruge Tamare zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

СНАЈПЕРУ СУДЕ ЗБОГ ПИШТОЉА: У Новом Саду подигнут оптужни предлог против брачног пара Милутиновић

Foto: Novosti

Glavni pretres je, kako je za "Novosti" kazala Svjetlana Radovanović, portparol Osnovnog suda, zakazan za 11. mart. Supružnici Milutinović su bili uhapšeni 5. septembra prošle godine u opsežnoj akciji policije na teritoriji Novog Sada posle ubistva MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (47), drugog dana septembra u naselju Detelinara.

Prilikom pretresa više stanova i objekata, u stanu bračnog para Milutinović pronađen je pištolj za koji nemaju dozvolu. Posle saslušanja u Osnovnom tužilaštvu, koje je za Snajpera predložilo određivanje pritvora, on je pušten da se u daljem postupku brani sa slobode, a njegovoj supruzi je ukinuto zadržavanje.

Milutinović će, međutim, na ročište 11. marta biti doveden iz Okružnog zatvora na Klisi, gde se nalazi od 19. septembra, kada je uhapšen zbog sumnje da je oteo i maltretirao nekadašnju emotivnu partnerku U. J. (23) iz Novog Sada. Pritvor mu je ponovo produžen do 24. marta.

Više javno tužilaštvo je 22. decembra prošle godine protiv njega podiglo optužnicu, koja ga tereti za čak četiri krivična dela: otmicu, protivpravno lišenje slobode, zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti. Optužnica je potvrđena, ali se njegova odbrana žalila Apelacionom sudu u Novom Sadu, i čeka se odluka po toj žalbi.

Milutinović se sumnjiči da je 19. septembra 2021. godine u jednom stanu, tukao i maltretirao U. J. sa kojom je ranije, navodno, bio u emotivnoj vezi. Istraga je, međutim, bila proširena i na period pre toga, jer je navodno i ranije bio nasilan prema ovoj devojci.

DOPUNA IZJAVE

U ISTRAZI su kao svedoci saslušane majka i rođena sestra U. J., a pored njih, svedočila su i četvorica policajaca koji su te večeri, 19. septembra, bili na intervenciji, kao i drugarica žrtve. Krajem oktobra prošle godine, Novosađanka U. J. je dopunila svoju ranije datu izjavu i ispričala šta se dešavalo u njihovoj vezi pre nego što ga je prijavila za otmicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)