ORGANIZOVAO PROSTITUCIJU SA PRENOĆIŠTEM? Lisice za LJubišu Vasića, vlasnika noćnog bara, i konobara J. J. u selu Mihajlovac

J. I.

04. 04. 2022. u 21:11

LjUBIŠA Vasić (55), vlasnik noćnog bara u selu Mihajlovac kod Smedereva, priveden je nakon što je policija tokom vikenda upala u njegov lokal i zatekla nekoliko "seksualnih radnica". Osim vlasniku, lisice na ruke su stavljene i konobaru J. J. (62), a obojica se sumnjiče za trgovinu ljudima.

ОРГАНИЗОВАО ПРОСТИТУЦИЈУ СА ПРЕНОЋИШТЕМ? Лисице за Љубишу Васића, власника ноћног бара, и конобара Ј.  Ј. у селу Михајловац

Ljubiša Vasić / privatna arhiva

Kako navode u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, posle akcije policije, dvojica osumnjičenih su saslušana u tužilaštvu, nakon čega im je određen pritvor do 30 dana da ne bi uticali na svedoke, ali i da ne bi ponovili krivično delo.

- Osumnjičenima se stavlja na teret da su u jednom ugostiteljskom objektu, u blizini Smedereva, iskorišćavanjem teških prilika, držali i navodili na prostituciju nekoliko žena - navodi Ivan Konatar, viši javni tužilac.

Kako smo saznali, u lokalu su zatečene tri žene za koje se sumnja da su prodavale seksualne usluge gostima.

Policija je prikupila dokaze, a istragom koja će uslediti trebalo bi da bude ustanovljeno da li je u baru bilo organizovane prostitucije.

Inače, ovo nije prvi put da u bar u Mihajlovcu ulazi policija. Vlasnik je već hapšen zbog istog dela, a lokal je zatvaran više puta.

Tako je 2010, zbog posredovanja u prostituciji, Vasić osuđen u Osnovnom sudu u Smederevu na godinu i četiri meseca zatvora. Tada je uhapšen u svom baru sa još tri konobara i osam devojaka. Godinu dana pre toga, takođe je bio pod istragom zbog organizovanja prostitucije, a u akciji policije privedeno je devet devojaka. Tada mu je izrečena zabrana rada lokala u trajanju od godinu dana.

Bar je otvoren dve godine kasnije, a na društvenim mrežama reklamirao se kao klub "Nina sa prenoćištem".

ODUZETO I 230.000 DINARA

POLICIJSKA uprava Smederevo saopštila je da je od osumnjičenih oduzela i 230.000 dinara, koji je, kako se sumnja, stečen podvođenjem devojaka. Gosti su, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru, deo novca plaćali radnicima objekta za korišćenje soba na spratu, do kojih se dolazilo skrivenim prolazom, a ostatak devojkama koje su pružale seksualne usluge, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri