VULIN O HAPŠENJU PRIPADNIKA BELIVUKOVE GRUPE: Policija pokazala da ispunjava data obećanja

Novosti online

29. 03. 2022. u 14:29

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Žandarmerijom, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su 14 osoba, i jednog maloletnika u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom za maloletnike, dok se tri osobe već nalaze u pritvoru i biće obuhvaćene krivičnom prijavom, koja će biti podneta Tužilaštvu za organizovani kriminal, zbog izvršenja krivičnih dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela, Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

ВУЛИН О ХАПШЕЊУ ПРИПАДНИКА БЕЛИВУКОВЕ ГРУПЕ: Полиција показала да испуњава дата обећања

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

U ovoj akciji uhapšen je L. M. zvani Lucifer, osumnjičen da je organizator ove kriminalne grupe, kao i V. O., B. M., L. M., P. V., L. O., S. M., M. T., S. S., A. K., L. G., U. B., M. P., A. K. i jedna maloletna osoba, dok se N. F., A. V. i V. N. već nalaze u pritvoru.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je srpska policija i ovom akcijom pokazala da ispunjava data obećanja i da neće dozvoliti da se u Srbiji ikada više razvije kriminalna grupa kakva je bila kriminalna grupa Belivuk-Miljković.

- Ispunjavamo dato obećanje, razbićemo svaku kriminalnu grupu i sve repove koje je iza sebe ostavio ovaj ozloglašeni klan. Svaki kriminalac je pod našim budnim okom i svaki će biti na meti srpske policije, uhapšen i procesuiran. Naši gradovi i ulice nisu i nikada neće biti sigurno mesto za njihove prljave poslove i zločine. Jasno ćemo im uvek staviti do znanja da su u našoj zemlji nepoželjni - istakao je ministar policije.

Ministar je pohvalio uporan, snažan, profesionalni rad Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i istakao da upravo zahvaljujući njihovom radu, ali i radu celog Ministarstva unutrašnjih poslova, u Srbiji ne postoji ulica ili kvart koji su nebezbedni za građane i naglasio da će tako i ostati, jer policija neće dozvoliti nijednoj kriminalnoj grupi da se osnaži i pomisli da može da bude jača od države.

- Borba protiv organizovanog kriminala, borba za sigurne i bezbedne ulice, za mir i stabilnost je naš prioritet i u toj borbi nikada nećemo posustati. Bićemo samo snažniji i jači. Ne postoje mali i veliki kriminalci, veliki i mali dileri, teška i sitna krivična dela. Svi oni koji su prekršili zakon naći će se na udaru policije i biće naša meta - poručio je ministar Vulin.

Osumnjičeni se terete da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, u dužem vremenskom periodu, obezbeđivali više poznatih beogradskih klubova gde su vršili distribuciju opojne droge.

Pretresom stanova i drugih prostorija na 22 lokacije, koje su koristili pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, pronađena je veća količina narkotika, oružja i novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DEČAK (13) NALETEO NA ŽENU BICIKLOM, MUŽ GA NOKAUTIRAO: Zbog nasilničkog ponašanja, mušarac na saslušanju u Tužilaštvu (VIDEO)