PREVAROM DOŠLI DO DEVET MILIONA: Uhapšene tri osobe - robu uzeli, prodali, a novac zadržali

Novosti online

23. 03. 2022. u 16:41

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u Beogradu, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su D. I. (57), odgovorno lice PD „Pegaz link“, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti.

ПРЕВАРОМ ДОШЛИ ДО ДЕВЕТ МИЛИОНА: Ухапшене три особе - робу узели, продали, а новац задржали

Lj.P.

Uhapšeni su i N. K. (56) i G. G. (52), koji se terete za krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti u pomaganju. Oni su, kako se sumnja, od januara do juna 2020. godine, u nameri da za sebe pribave protivpravnu imovinsku korist, dovodili u zabludu odgovorna lica i zaposlene u devet oštećenih privrednih društava, prikazivanjem lažnih činjenica da preko PD „Pegaz link“ žele da se bave trgovinskom delatnošću.

Osumnjičeni se terete da su, uz predaju blanko menica PD „Pegaz link“, naveli dobavljače da im izdaju robu koju su preuzimali, a potom prodavali. D. I., kako se sumnja, zajedno sa dvojicom pomagača, nije platio robu dobavljačima i na taj način je oštetio privredna društva za 8.722.286 dinara, dok su isti iznos prisvojili za sebe.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)