MATEJA PERIŠA TRAŽE I BELI MAGOVI: Ministar Vulin o potrazi za Splićaninom i slučaju protiv inspektora Stolića

E. H.

21. 01. 2022. u 20:43

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da policija proverava bukvalno svaku dojavu koja je vezana za nestanak Splićanina Mateja Periša, kome se trag gubi u noći između 30. i 31. decembra prošle godine u blizini Beton hale u Beogradu.

МАТЕЈА ПЕРИША ТРАЖЕ И БЕЛИ МАГОВИ: Министар Вулин о потрази за Сплићанином и случају против инспектора Столића

Foto ATA Images

On kaže da je siguran da nije bilo nikakvog nasilja nad nestalim momkom, a šta se tačno odigralo kobne večeri, kada je izašao iz kluba "Gotik", gde je bio sa prijateljima - utvrdiće istraga.

- Mi dajemo sve od sebe da rešimo ovaj slučaj i proveravamo svaku informaciju koja nam se dojavi. I u ovom slučaju imamo i dobronamerne i zlonamerne ljude, koji se javljaju. Ima i belih magova i crnih magova, ljudi koji pričaju da su videli Matejevu astralnu projekciju. Nedavno su nam čak javili da nestali mladić kupuje hleb na Vračaru. Kada smo proverili, shvatili smo da je u pitanju komšija - rekao je Vulin.

Ministar se osvrnuo i na podizanje optužnice protiv inspektora SBPOK Božidara Stolića, koji je optužen da je prodavao službene informacije pripadnicima klana Veljka Belivuka.

- Nije završena era prljavih policajaca dokle god imate kriminalce i dokle god je u pitanju velika suma novca. Jedan od najtežih dana za mene je bio kada smo otkrili šta Stolić radi. Od kriminalaca očekujete da rade to što rade, ali kada u svom timu, među svojim ljudima, među onima kojima verujete, nađete nekoga ko prodaje informacije o svojim kolegama, gde se nalaze, gde im živi porodica, ko radi njihov slučaj, ko je svedok. To su informacije zbog kojih se gube glave, uništavaju se životi i čitave porodice. Lakše mi je bilo kada smo pronašli kuću u Ritopeku i hapšenje 4. februara nego izdaja u sopstvenim redovima - rekao je Vulin.

Ministar je podsetio da je izdao depešu da svako ko iz policije ima bilo kakav kontakt sa kriminalcima mora to da to prijavi.

- Vi morate da prijavite ako ste imali bilo kakav kontakt sa kriminalcima. Bilo da je to bilo na nekom porodičnom okupljanju kako to obično biva, onda vas podsetimo na depešu, zatim idete na disciplinsku, pa onda možemo da se obračunamo sa vama na odgovarajući zakonski način - kaže ministar. - Obično te prljave policajce, koji čuvaju razne kriminalce, imaju službeni pištolj i značku, i kada ih zaustavi neko od policije oni kažu da su sa drugom. E, pa što nisi prijavio druga? Više desetina policajaca, koji su se bavili nelegalnim obezbeđivanjem kriminalaca, stavili smo pod disciplinski postupak i isključili iz rada - istakao je Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna