NAJNOVIJE INFORMACIJE O UBISTVU ĐOKIĆA: Objavljen psihijatrijski nalaz Gorana DŽonića

J. Ćosin

18. 01. 2022. u 15:43

GORAN DŽonić je osoba zrele životne dobi, prosečnih intelektualnih potencijala, sa emocionalno nestabilnom strukturom ličnosti, piše u nalazu veštaka.

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О УБИСТВУ ЂОКИЋА: Објављен психијатријски налаз Горана Џонића

Foto: Privatna arhiva

Takođe, u nalazu stoji sledeće:

- U vreme izvršenja krivičnog dela koje mu se stavlja na teret kod ispitanika ne registrujemo postojanje nekog psihopatološkog poremećaja, pa su njegove sposobnosti shvatanja značaja dela kao i mogućnosti upravljanja postupcima bile očuvane.

S obzirom na to da kod ispitanika nismo registrovali postojanje duševne bolesti, duševne zaostalosti, privremene duševne poremećenosti, niti druge teže duševne poremećenosti, niti pak alkoholne zavisnosti, niti zavisnosti od opojnih droga, zaključujemo da mera bezbednosti medicinskog karaktera nije indikovana, pa je sudu i ne predlažemo.

Ispitanik je aktuelno sposoban da učestvuje u postupku, da shvati prirodu i svrhu krivičnog postupka, razume pojedine procesne radnje i njihove posledice, te da sam, ili uz pomoć branioca, iznosi svoju odbranu - zaključuje tim veštaka.

Podsetimo, Goran DŽonić osumnjičen je za svirepu likvidaciju Gorana, Gordane i Lidije Đokić s kojima je bio u srodstvu.

Đokići su poslednji put viđeni u noći između subote i nedelje, 26. na 27. septembar, kada su iz sela Moravac, gde su bili kod Goranove majke na večeri, krenuli put Aleksinca, gde žive.

Na putu do kuće njih su ubice presrele, otele, a potom hicima iz pištolja hladnokrvno ubile. Nakon zločina, tela Đokića su spaljena, dok je njihov automobil odvezen na drugu lokaciju, 10 kilometara dalje, i tu zapaljen kako bi se prikrili tragovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)