POČELO SASLUŠANJE UPRAVNIKA KPZ NIŠ: Dejan Panić osumnjičen za primanje mita

N.B.

23. 12. 2021. u 11:51

U TUŽILAŠTVU za organizovani kriminal u Beogradu počelo je saslušanje Dejana Panića, upravnika KPZ Niš, koji je juče uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo primanje mita.

ПОЧЕЛО САСЛУШАЊЕ УПРАВНИКА КПЗ НИШ: Дејан Панић осумњичен за примање мита

Dejan Panić

Zbog sumnje da su počinili isto delo uhapšeni su i vaspitač u KPZ Snežana M., kao i Hidajet J., bivši osuđenik. Tvrdi se da su oni primali mito u iznosu od 5.000 evra od zatvorenika kako bi im obezbedili pozitivno mišljenje o vladanju u vezi sa uslovnim otpustom. Krivična prijava zbog davanja mita podneta je protiv Darka I., osuđenika u KPZ Niš.

Panić i još dvoje osumnjičenih su privedeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, posle višemesečnog predistražnog postupka.

- Sumnja se da su oni kao organizatori i pripadnici organizovane kriminalne grupe u toku ove godine izvršili krivično delo primanje mita - saopšteno je iz Tužilaštva.

Kako se sumnja, oni su pronalazili osuđenike koji izdržavaju kaznu u KPZ Niš i koji su ispunili zakonski uslov za podnošenje zahteva za uslovni otpust, a koji su spremni da daju 5.000 evra kako bi se sačinio izveštaj, na osnovu kojeg bi nadležni u KPZ Niš dali pozitivno mišljenje o njihovom vladanju, što je jedan od uslova za dobijanja prevremenog otpusta. Prema nezvaničnim informacijama, uhvaćeni su kada je Hidajet J. platio za pozitivno mišljenje o vladanju Darka I.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna