JANJOŠU JOŠ 60 DANA PRITVORA: Istraga o ubistvu MMA borca u Novom Sadu

LJ. PRERADOVIĆ

14. 12. 2021. u 21:00

DANIELU Janjošu (42), jednom od osumnjičenih za pucnjavu 2. septembra u Novom Sadu, u kojoj je ubijen MMA borac Uroš Stefanović (27), a ranjen Goran Kovačević Goranac (47), rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Novom Sadu, ponovo je produžen pritvor, i ta mera, kako je za "Novosti" rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda, može trajati do 14. februara 2022. godine.

ЈАЊОШУ ЈОШ 60 ДАНА ПРИТВОРА: Истрага о убиству ММА борца у Новом Саду

Foto N. Karlić

Za pucnjavu u novosadskom naselju Detelinara, pored Janjoša, sumnjiči se i Dalibor Bogdanović Boća, bivši policajac, koji je još u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica. Obojica se sumnjiče za teško ubistvo i nedozvoljeno posedovanje oružja. I osumnjičeni Janjoš je posle pucnjave bio u bekstvu, ali se nakon gotovo dvonedeljnog skrivanja, 15. septembra, u pratnji svog branioca, prijavio novosadskoj policiji.

Stefanović je ubijen u Cankarevoj ulici kada je bukvalno izleteo i goloruk stao ispred Kovačevića da, kao telohranitelj, zaštiti njegov život kada su u njihovom pravcu ispaljeni hici, iz kako se sumnja automatskog oružja. On je pao smrtno pogođen, dok je Kovačević ranjen u levu podlakticu i posle ukazane lekarske pomoći u UC je pušten na kućno lečenje.

Janjoš, koji je diplomirao na Fakultetu za sport i fizičku kulturu, nekoliko godina se bavio streljaštvom i bio je juniorski reprezentativac u gađanju pištoljem. Trenirao je u nekoliko klubova, a u jednom je pucao dve sezone i bio uspešan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PUBLIKA EVAKUISANA: Drama na Đanijevom koncertu