OSTAJE IZA REŠETAKA DO 14. NOVEMBRA: Danielu Janjošu, jednom od osumnjičenih za ubistvo MMA borca u Novom Sadu, produžen pritvor

Lj. P.

18. 10. 2021. u 09:18

NOVOSAĐANINU Danielu Janjošu (42), jednom od osumnjičenih za pucnjavu 2. septembra u Novom Sadu, u kojoj je ubijen Uroš Stefanović (27), MMA borac, a Goran Kovačević Goranac (47) ranjen, rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Novom Sadu produžen je pritvor do 14. novembra.

ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА ДО 14. НОВЕМБРА: Даниелу Јањошу, једном од осумњичених за убиство ММА борца у Новом Саду, продужен притвор

HAPŠENjE Detalj iz policijske akcije, Foto MUP

Ova mera izrečena mu je zbog osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, da postoje okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svedoke, da postoje okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ponoviti, odnosno dovršiti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Osumnjičeni Janjoš je bio u bekstvu, ali se, posle gotovo dvonedeljnog skrivanja, 15. septembra uveče u pratnji svog branioca prijavio novosadskoj policiji. Za pucnjavu u novosadskom naselju Detelinara sumnjiči se i Dalibor Bogdanović Boća, bivši policajac, koji je još u bekstvu i za njim je raspisana poternica. Obojica se sumnjiče za teško ubistvo i nedozvoljeno oružje.

TRAGOVI

U vozilu begunaca, oštećenom od metaka, nađeni su i tragovi krvi, a veštačenjem treba da se otkrije da li je reč o Stefanovićevoj krvi ili je tokom potere novosadskim ulicama, u kojoj su navodno učestvovali i Gorančevi prijatelji, ranjen neko od napadača.

Stefanović je, podsećamo, ubijen 2. septembra uveče u Cankarevoj ulici kada je, kako saznajemo, bukvalno izleteo i goloruk stao ispred Kovačevića da, kao telohranitelj, zaštiti njegov život kada su u njihovom pravcu ispaljeni hici iz, kako se sumnja, automatskog oružja. On je pao smrtno pogođen, dok je Kovačević ranjen u levu podlakticu, i posle ukazane lekarske pomoći u Urgentnom centru je pušten na kućno lečenje.

Za oružani napad odabrano je dvorište sa garažama koje Goranac koristi za svoja kola, jer se znalo da neće moći da se skloni jer je opasano zidom.

Napadači su pucali iz automobila „pežo partner“ pikap, koji je kasnije nađen na putu za Rumenku, a sumnja se da je Janjoš bio za volanom tog automobila.

Osumnjičeni Janjoš, koji je diplomirao na Fakultetu za sport i fizičku kulturu se, kako saznajemo, nekoliko godina bavio streljaštvom i bio je juniorski reprezentativac u gađanju pištoljem. Trenirao je u nekoliko klubova, a u jednom je pucao dve sezone i bio uspešan. Pre pet-šest godina je, saznajemo, prestao da dolazi, a u klubu ne znaju gde je i šta posle toga radio i čime se bavio.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!