BRANKO NA POSMATRANJU: Osumnjičeni za ubistvo supruge u Smederevu smešten u zatvorsku bolnicu u Beogradu

J. ILIĆ

07. 12. 2021. u 20:34

SMEDEREVAC Branko T. (42), koji je osumnjičen da je pre dva dana u porodičnoj kući ubodom noža u vrat usmrtio nevenčanu suprugu Zoricu Mitić (40), nije u utorak bio u stanju da pred Višim tužilaštvom ispriča šta se kobnog jutra dogodilo.

БРАНКО НА ПОСМАТРАЊУ: Осумњичени за убиство супруге у Смедереву смештен у затворску болницу у Београду

Kuća u kojoj se dogodio zločin

Nakon što mu je određen pritvor do 30 dana, on je smešten u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, gde će veštaci narednih dana ispitati njegovo psihičko zdravlje, a komisija veštaka doneti sud o njegovoj uračunljivosti i sposobnosti da se brani od optužbi.

Komšije u naselju Metalor, gde živi ovaj par, šokirane su zločinom i kažu da nisu znale da Branko i Zorica imaju probleme, posebno ne da bi se ovako nešto moglo desiti.

- Zajedno su nekoliko godina. On jeste delovao malo čudno, ali radio je kao taksista i nije pravio nikakve probleme. Ne mogu ni da naslutim šta ga je nateralo da ubije ženu - kaže jedan od komšija.

Branko i Zorica imaju dvogodišnjeg dečaka, koga je otac, nakon tragedije, poneo sa sobom kad je pokušao da pobegne i sakrije se među čamcima u smederevskoj Marini. Dečaka trenutno čuva baka po ocu, koja živi u prizemlju iste kuće.

Ubijena Zorica imala je i decu iz prethodnog braka, a njena ćerka, stara 12 godina, bila je kobnog jutra u kući, kao i dvogodiši sin. Devojčica bi mogla da bude jedini svedok užasa u Ulici Đure Strugara. Ipak, prema nekim informacijama, očuh je, navodno, devojčicu zaključao u sobu pre tragedije, pa je pitanje da li je nešto videla.

Istraga traje i zasada se ne zna zbog čega je došlo do svađe među supružnicima. Pitanje je, kažu istražitelji, kada će Branko biti u stanju da govori i rasvetli motiv zločina, koji se dogodio u ponedeljak u zoru, kada je Branko zadao jedan ubod nožem ženi u vrat, od kojih je preminula sat kasnije u bolnici.

OBDUKCIJA

Obdukcija tela pokojne Zorice je obavljena, ali zapisnik još nije stigao u Tužilaštvo. Nisu stigle ni analize krvi, koje bi ukazale da li je u trenutku ubistva Branko bio pod dejstvom alkohola ili droge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024