ELEZA "SLUŠALI" DA GA ŠTITE OD DRUGIH SLUŽBI? Tužilaštvo odlučilo da proširi istragu protiv Dijane Hrkalović i Milorada Šušnjića

E. H..

23. 11. 2021. u 08:00

U TUŽILAŠTVU za organizovani kriminal u ponedeljak je ponovo saslušavana bivša državna sekretarka MUP Srbije Dijana Hrkalović zbog nove krivične prijave koja je podneta protiv nje, ali i nekadašnjeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića.

ЕЛЕЗА СЛУШАЛИ ДА ГА ШТИТЕ ОД ДРУГИХ СЛУЖБИ? Тужилаштво одлучило да прошири истрагу против Дијане Хркаловић и Милорада Шушњића

Darko Elez, Dijana Hrkalović i Milorad Šušnjić

Oni se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja, tačnije trgovinu uticajem, za koju je zaprećena kazna zatvora do osam godina. Prema saznanjima "Novosti", reč je o otvaranju operativnih obrada za određene kriminalce, pored ostalih i Darka Eleza, a suština je bila da se oni na taj način zaštite od drugih delova MUP, koji su planirali da sprovedu istragu protiv njih.

Kada je reč o Elezu, Hrkalovićeva i Šušnjić se sumnjiče da su ga nezakonito stavili na mere prisluškivanja.

- Postoji sumnja da su njih dvoje otvarali takozvane operativne obrade ne samo za Eleza već i za druge kriminalce - objašnjava izvor "Novosti" blizak istrazi. - To je bio prikriveni način da ih zaštite. Jer šta se dešavalo: ako stigne neka prijava za ove prestupnike, Hrkalovićeva i Šušnjić bi rekli da je predistraga u toku. Na taj način su drugim službama, za droge ili iznude, zatvarali vrata da ih istražuju. Vrlo perfidno i lukavo su dozvoljavali da zapravo ovi kriminalci rade šta hoće!

Ti kriminalci su tako bili prikačeni i na mere prisluškivanja, a da za to nije postojao sudski nalog. Za to vreme Elez je, iako navodno na operativnim merama, nastavio da maltretira novosadske investitore, a postoji sumnja i o njegovoj povezanosti sa dva ubistva u vojvođanskoj prestonici.

- Vi sada imate sumnju da je učestvovao u nezakonitim radnjama u vreme kada je bio na merama i pod operativnom obradom - ističe naš sagovornik. - I ne samo on. I niko nije smeo kao da ga radi, jer ga rade ljudi koji su polagali račune direktno Šušnjiću i Hrkalovićevoj. To je ta zaštita koju je uživao Elez. Jer ništa nije završilo na sudu. Na osnovu njihov tog naloga za prisluškivanje, niko drugi nije mogao da ga stavlja na mere. I to je to začarano kolo kriminala koje se dešavalo od novembra 2017, kada je on izašao sa izdržavanja kazne.

Protiv Hrkalovićeve se već vodi istraga zbog trgovine uticajem. Ona je, po rečima jednog od njenih branilaca advokata Nenada Tasića, na jučerašnjem saslušanju negirala krivično delo i izjasnila se da nije kriva. Tasić je rekao da se Hrkalovićka i Šušnjić terete "zbog neovlašćenog prisluškivanja bosanskog kriminalca Darka Eleza", koji je nedavno izručen iz Srbije u BiH zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela. Nakon njih dvoje, ispitano je i nekoliko svedoka, policajaca iz Policijske uprave uprave Novi Sad, a prema rečima njenog advokata nijedan je nije teretio niti spomenuo.

U PRITVORU OD 15. OKTOBRA

Hrkalovićeva je uhapšena 15. oktobra zbog sumnje da je uticala na načelnika Odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, predmetu poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa grupe "Principi".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna