LAŽNIM DOKUMENTIMA OŠTETILI MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: Privedeno devet osoba zbog prevare i falsifikovanja

N.B.

03. 11. 2021. u 14:46

PO nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je policijsko zadržavanje za devet osoba, zbog sumnje da su izvršili krivična dela prevara i falsifikovanje isprave, dok je za četvoro koja nisu pronađena na adresama prebivališta raspisana potraga.

ЛАЖНИМ ДОКУМЕНТИМА ОШТЕТИЛИ МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ: Приведено девет особа због преваре и фалсификовања

Foto N. Fifić

Kako je danas saopšteno, nakon prikupljanja potrebnih obaveštenja i podataka utvrđeno je da su ova dela izvršili tokom 2019. godine, na taj način što su dobili svako oko 1,5 miliona dinara od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na osnovu lažne dokumentacije koju su priložili prilikom apliciranja za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva.

Novac je dobijen za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje biljnih kultura.

Privedeni osumnjičeni će biti saslušani sutra u tužilaštvu. Nakon iznošenja njihove odbrane i pribavljanja podataka o eventualnoj ranijoj osuđivanosti tužilaštvo će odlučiti da li će podneti predlog sudu za određivanje pritvora.

U nastavku istrage biće ispitani oštećeni i svedoci, prikupljena sva obaveštenja i svi drugi dokazi, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku postupka. N. B.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: 

U Obrenovcu privedena grupa koja je dilovala drogu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna