OPAČIĆ "PAO" ZBOG 20.000 EVRA: Kako je bivši funkcioner opštine Velika Plana dospeo u policijsku klopku

J. I.

26. 10. 2021. u 20:41

SLUŽBENICI Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa BIA i Višim javnim tužilaštvom u Smederevu, uhapsili su Branka Opačića (42), bivšeg pomoćnika predsednika opštine Velika Plana, osumnjičenog za iznudu.

ОПАЧИЋ ПАО ЗБОГ 20.000 ЕВРА: Како је бивши функционер општине Велика Плана доспео у полицијску клопку

Branko Opoačić / Foto pritskrin Youtube / TV Plana

Kako saznaju "Novosti", on je uhapšen neposredno nakon predaje dela novca od 20.000 evra koliko je zahtevao od oštećenog privatnog preduzetnika iz ovog grada kome je, u više navrata, ove i prošle godine, kako se tvrdi, iznuđivao novac. Opačić je, navodno, pretio preduzetniku na razne načine - da će mu namestiti zatvor, uzeti kuću i proterati iz grada, ukoliko mu ne da novac. Čovek ga je prijavio nadležnim organima, nakon čega je Opačić "pao" u policijsku klopku.

- Uhapšen je nakon što mu je oštećeni, u jednoj kafani u Velikoj Plani, predao 2.000 evra, kao jednu ratu od traženih 20.000 evra - kaže naš izvor.

Novčanice su prethodno bile obeležene, a lisice na ruke Opačiću stavljene su odmah nakon što je izašao iz ugostiteljskog objekta. Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni je ranije iznudio novac od još jednog preduzetnika iz ovog mesta. Oštećeni su 3. P. i L. P. iz Velike Plane.

Nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, gde se branio ćutanjem, Opačiću je određen pritvor do 30 dana.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)