"LIDIJU JE KAO BEBU NJIHAO NA KOLENU, SADA JE UBIO" Komšije o Goranu DŽoniću i ubistvu porodice Đokić - "Izdao je svoju krv!"

J. Ćosin

24. 10. 2021. u 18:36

GORAN Džonić, osumnjičeni za hladnokrvno ubistvo porodice Đokić, saslušan je sinoć u niškom tužilaštvu.

ЛИДИЈУ ЈЕ КАО БЕБУ ЊИХАО НА КОЛЕНУ, САДА ЈЕ УБИО Комшије о Горану Џонићу и убиству породице Ђокић - Издао је своју крв!

Foto: J. Ćosin/Fejsbuk/Goran Dzonic

Za ubistvo Đokića Džonić je optužio i svoje sinove, ali je kao saizvršioce označio i dvojicu muškaraca iz ovog sela, a to su braća Konstantin i Kostadin Milošević koje u selu znaju pod nadimkom "Jojke". Ipak, niko u selu za njih ne veruje da su umešani u ovaj monstruozan čin.

U selu niko neće javno da iznese svoje mišljenje, a strah i nevericu je podgrejao grafit "Pravda za porodicu Džonić", ispisan crvenom bojom na raskrsnici u blizini kuća Đokićevih i Džonićevih.

Svi se slažu u jednom - da je Džonić monstrum koga treba doživotno ostaviti iza rešetaka.

- Izdao je svoju rodbinu, svoju krv na neki način. On je malu Lidiju njihao na kolenima kao bebu, a sada joj u cvetu mladosti oduzeo život. Bio je navodno odan i nerazdvojan prijatelj s njenim roditeljima, bratom Goranom Đokićem i njegovom suprugom Gordanom pa ih likvidirao na najsuroviji način i njihova tela spalio. Što se tiče njegovih sinova većina u selu misli da laže da bi se izvukao na neki način. Momke znamo od kada su se rodili, zaista zlatna deca. Jasno je onda kakav je to čovek, umesto da se žrtvuje za svoju decu on ih gura na giljotinu. To objašnjava i njegovu odluku na monstruozni zločin - objašnjava komšija Džonića.

- Znamo se dobro svi u selu. Džonić je navikao na pare, a sada je u penziji i verovatno mu to nije dovoljno. Pogledajte kakvu kuću ima, a nedavno je jednu kupio i sinu. To vredi na milione. Roditelji su mu gastarbajteri i mesečno imaju sigurno velika primanja. Pitate se šta mu je trebalo da izvrši zločin, pa pohlepa za novcem - dodaje drugi komšija.

Retki su oni koji komentarišu o Džoniću, a i oni ne žele da im se imena pominju niti da se slikaju. U mnoge kuće uvukao se strah iako većina ne veruje da sa zločinom imaju ikakve veze i uhapšena braća “Jojkini” kako ih u selu nazivaju, a koje je Goran Džonić označio kao saizvršioce.

- Ti mladići godinama rade u Švedskoj, gde im je i majka. Imaju oni tamo svoje poslove i dosta para i ne bi prljali ruke za nekoliko desetina hiljada evra koje je Džonić uzeo od Đokića – mišljenja su u selu Moravac.

Podsetimo, rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, određen je pritvor u trajanju od 30 dana, protiv Gorana Džonića, Milana Džonića i Stefana Džonića iz sela Moravac, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo. Oni su sa lisicama na rukama izvedeni iz Višeg suda u Nišu u ponoć, između subote i nedelje i maricom odvedeni u pritvor.

Goran Džonić je doveden na saslušanje u niško tužilaštvo u subotu u 9 časova, a iz Palate pravde je izašao u 23.30 časova, nakon 14,5 sati. Više javno tužilaštvo u Nišu je nakon saslušanja donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv trojice okrivljenih Gorana Džonića, kao i njegovih sinova zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo.

Stefan Džonić, jedan od dvojice sinova Gorana Džonića radi kao vojnik, dok je drugi Milan krenuo očevim stopama i zaposlen je kao vatrogasac.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: Privođenje Suzane Džonić u policijsku stanicu na ispitivanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)