RAZBIJENA STAKLA, UNIŠTEN INVENTAR: Sin Bore Novakovića potpuno demolirao prostorije SNS-a u Novom Sadu (FOTO)

Novosti online

29. 09. 2021. u 08:52

NIKOLA Novaković, sin Bore Novakovića, mrtav pijan razbijao je izloge na prostorijama Srpske napredne stranke u Novom Sadu.

РАЗБИЈЕНА СТАКЛА, УНИШТЕН ИНВЕНТАР: Син Боре Новаковића потпуно демолирао просторије СНС-а у Новом Саду (ФОТО)

Foto: Novosti

On se pijan oko ponoći kretao ulicom Bulevar oslobođenja i razbijao izloge na prostorijama SNS-a.

Pored prozora, koji su razbijeni, potpuno je uništen i inventar u prostorijama stranke.

Foto: Novosti

Osumnjičeni Nikola Novaković je alkotestiran i tom prilikom je utvrđeno da ima preko 1,8 promila alkohola u krvi. Policija ga je privela.

Foto: Lj. P.

Bora Novaković je bivši gradonačelnik Novog Sada i glavni čovek Narodne stranke u ovom gradu.

Foto: Lj. P.

Tužilac, nije dozvolio da se radi DNK analiza, i pored toga što su nakon uviđaja nađeni  tragovi papilarnih linija, što ukazuje na moguće korišćenje vatrenog oružja. 

Ovo je poslednji u nizu besramnih napada na predsednika Aleksandra Vučića, nakon prostačkih vređanja i brojnih napada na predsednikovu porodicu, sada su vandali prešli na uništavanje imovine Srpske napredne Stranke.

Noćašnja događanja svedoče o tome da se predstavnici bivše vlasti ne libe da da rođenu decu koriste u svrhu propagiranja najgorih tekovina fašizma i sukoba sa politilčkim neistomišljenicima.

Ko je Bora Solunac?

Podsećamo, Borislav Novaković je profesor marksizma, biran je za gradskog odbornika Novog Sada 1992, 1996. i 2000, a u septembru 1999. izabran je za potpredsednika Skupštine grada Novog Sada. Na izborima 2000. izabran je za predsednika Skupštine grada Novog Sada i za poslanika u pokrajinskoj i republičkoj Skupštini.

Šira javnost je za Novakovića čula tek po izbijanju “Afere Solun” u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Tokom glasanja o Zakonu o radu decembra 2001. godine, neko je koristio njegovu poslaničku karticu dok je on bio na službenom putu u Solunu. Od tada je Novaković postao poznat u narodu kao Bora Solunac.

Novaković  je uhapšen septembra 2013. godine, i to zbog mahinacija sa građevinskim zemljištem na kojem je izgrađen hotel „Holidej in“ u Novom Sadu. Optužen je da je oštetio budžet Novog Sada za 1,3 miliona evra. Tada je dva meseca proveo u pritvoru, da bi ponovo bio uhapšen novembra 2014. godine. Tada je optužen da je kao direktor Zavoda za izgradnju grada zloupotrebio službeni položaj i omogućio firmi „Borovica transport“, da pribavi četiri miliona evra, oštetivši time budžet Novog Sada.

Viši sud u Beogradu osudio ga je u januaru 2017. na tri godine i šest meseci zatvora zbog malverzacija prilikom izgradnje Bulevara Evrope.

Foto: Lj. P.

Foto: Lj. P.

Povodom vandalskog napada oglasio se gradonačelnik Novog Sada

- Upravo mi je iz PU Novi Sad saopšteno da je pronađen izvršilac krivičnog dela uništenje i ostečenje tuđe stvari, odnosno demoliranja i razbijanja izloga prostorija Srpske napredne stranke na Bulevaru oslobođenja br. 34. Kod osumnjičenog lica koje je izvršilo taj vandalski napad utvrđeno je 1.82 promila alkohola u krvi. U pitanju je Novakovič Nikola (1998). Kao i svaki put kada sam zahtevao brzu i efikasnu akciju nadležnih državnih organa zbog vandalskih napada, promovisanja mržnje i netrpeljivosti, ugrožavanja bezbednosti građana Novog Sada i njihove imovine, osečam obavezu da lično o tome obavestim javnost, rekao je Vulčević i dodao:

-  Sve su indicije da je razbijanje stakla na tri izloga i dvoje vrata stranačkih prostorija sraman napad politički inspirisan, i direktna posledica bestidne kampanje koju vodi deo opozicije protiv Aleksandra Vučića i SNS. Da je u pitanju sramno huligansko ponašanje i vandalizam politički ostrašćenih pojedinaca, potvrđuje to što je osumnjičeni za napad sin Borislava Novakovića, jednog od najglasnijih u promovisanju mržnje prema političkim protivnicima. Nažalost, potvrđuje se ono na šta smo upozoravali - da će na ulice preliti mržnja i pozivi na nasilje i najstrašnija krivična dela, sve što promovišu Đilas, Jeremić, Vidojković i njima slične perjanice politike fašizma. Kampanja mržnje kojom se poslednjih meseci bukvalno "pujda" javnost i vrebaju pojedinci da krenu u obračun kamenicama, palicama i pesnicama, ostavila je noćas tragove krvi na razbijenim prostorijama Srpske napredne stranke. Apelujem na građane da se uzdrže od svakog vida nasilja. Čestitam pripadnicima PU Novi Sad na brzoj i efikasnoj akciji. Iskreno sam iznenađen i zabrinut činjenicom da tužilaštvo nije dalo nalog da se uzmu DNK tragovi sa mesta izvršenja krivičnog dela. Očekujem maksimalni profesionalizam od strane svih državnih organa. Novi Sad ne zaslužuje da se ruši, lomi i uništava zbog nečije bolesne mržnje i nemogućnosti da se legalnim putem dođe na vlast, a građani treba da znaju da ni jedan nasilnik ne sme i neće biti iznad zakona, bez obzira na to kako se zove i preziva, istako je Vučević.

Foto: Lj. P.

Foto: Lj. P.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (11)