ZAPLENA GRAFIČKIH KARTICA VREDNIH 23.000 EVRA: Albanac pokušao da prošvercuje i multimedijalni uređaj

J. L.

24. 09. 2021. u 17:21

CARINICI su, u saradnji sa policijom, na prelazu Horgoš sprečili pokušaj vlasnika gejmerske igraonice iz Prištine da prokrijumčari 11 grafičkih kartica i jedan multimedijalni uređaj.

ЗАПЛЕНА ГРАФИЧКИХ КАРТИЦА ВРЕДНИХ 23.000 ЕВРА: Албанац покушао да прошверцује и мултимедијални уређај

MUP

Pokušaj krijumčarenja je otkriven kada je tokom večeri na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao audi A6 sa probnim tablicama kojim je upravljao 34-godišnji Albanac sa Kosova.

-On se, u društvu jednog saputnika, iz Nemačke uputio ka AP KiM, a u susretu sa carinskim službenicima na prelazu, obojica su potvrdila da nemaju ništa da prijave. Vozilo je izdvojeno za detaljnu kontrolu, kada je otkriveno da se u prtljažniku nalazi čak 11 grafičkih kartica marke ''Geforce'' i jedna multimedija za auto, čija je ukupna vrednost procenjena je na iznos od preko 23.000 evra – kažu u Upravi carine.

Kako vrednost robe otkrivene u prekršaju prelazi jednu trećinu vrednosti vozila kojim je ona prevožena, prema važećim propisima, i vozilo se privremeno zadržava. Time se vrednost ovog prekršaja popela na preko 45.000 evra. Prema saznanjima sa lica mesta, izvesno je da će protiv vlasnika gejmerske igraonice biti pokrenut krivični postupak, s obzirom da je reč o krivičnom delu – nedozvoljena trgovina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili