AKCIJA "GNEV" U JAGODINI: Uhapšena dvojica, uzgajali industrijsku konoplju u improvizovanoj laboratoriji

Z. Gligorijević

05. 09. 2021. u 14:02

U OKVIRU akcije „Gnev“ pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini u saradnji sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije u sedištu MUP i Policijske uprave za grad Beograd, uhapsili su u Beogradu O.V. (28) i G. R. (39) iz Jagodine, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštila je jagodinska policija.

АКЦИЈА ГНЕВ У ЈАГОДИНИ: Ухапшена двојица, узгајали индустријску конопљу у импровизованој лабораторији

Foto: B. G.

Osumnjičeni se terete da su u improvizovanoj laboratoriji, na imanju u okolini Jagodine, uzgajali indijsku konoplju. Prilikom pretresa, pronađeno je 110 kilograma materije nalik na marihuanu, od čega je određena količina bila upakovana i spremljena za dalju prodaju na teritoriji grada Beograda, Jagodine i Lapova.

Takođe, pronađeni su ventilatori, termostati, ručna mašina za mlevenje marihuane, dve vage za precizno merenje, preparati za prehranu bilja i druga oprema za uzgajanje u veštačkim uslovima, navodi se još u saopštenju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Jagodini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)